Βάσια Παναγοπούλου: Καταλαβαίνω τη δίκαιη οργή των ηθοποιών, αλλά διαφωνώ με τη λογική να κλείσουν τα θέατρα

“Πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά ως τόπος ελεύθερης σκέψης” ανέφερε η Βάσια Παναγοπούλου.

Στο περιοδικό Τηλεθεατής και στην Χρύσα Παχούμη παραχώρησε συνέντευξη η Βάσια Παναγοπούλου. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για το προεδρικό διάταγμα κι όσα προβλέπει για τους ηθοποιούς.

Πως αισθανθήκατε όταν προέκυψε το ζήτημα της υποβάθμισης των πτυχίων των ηθοποιών, ως επαγγελματίας αλλά και ως επιχειρηματίας;

Αισθάνθηκα όπως όλοι οι ηθοποιοί παρόλο που η άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος του ηθοποιού έχει καταργηθεί άρα κανένας δεν σε υποχρεώνει να πας στη Δραματική Σχολή.

Από αγάπη και σεβασμό στο επάγγελμα που επέλεξα να κάνω, πήγα στη σχολή και όταν ολοκλήρωσα τις σπουδές μου, έδωσα εξετάσεις για το πτυχίο μου σε επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού. Το πτυχίο μου αναγράφει Πτυχίο Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης και μια «ωραία» μέρα έμαθα πως όλο αυτό ισούται με απολυτήριο Λυκείου!

Ντροπή για όλους εμάς που, δουλεύοντας για να ανταπεξέλθουμε, πήγαμε σε σχολή και ντροπή για τη νέα γενιά ηθοποιών που παλεύουν να μάθουν την τέχνη τους μέσα από σπουδές. Ήταν επόμενο να υπάρξει αναβρασμός και αγανάκτηση.

Ως επιχειρηματίας θεάτρου και μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Θεάτρου καταλαβαίνω τη δίκαιη οργή των ηθοποιών, αλλά διαφωνώ με τη λογική να κλείσουν τα θέατρα ως διαμαρτυρία προς το κράτος. τα θέατρα δεν εκπροσωπούν το κράτος και δεν έκλεισαν ούτε σε εποχή πολέμου στη δικτατορία.

Πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά ως τόπος ελεύθερης σκέψης.

To άρθρο Βάσια Παναγοπούλου: Καταλαβαίνω τη δίκαιη οργή των ηθοποιών, αλλά διαφωνώ με τη λογική να κλείσουν τα θέατρα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

 

Latest from Blog

Generated by Feedzy