Θέλετε να αλλάξετε θέση στο αεροπλάνο; Καλύτερα να το ξανασκεφτείτε

Δεν πρέπει ποτέ να αλλάζετε θέση στο αεροπλάνο χωρίς να έχετε προηγουμένως ρωτήσει το πλήρωμα, προειδοποιεί μία αεροσυνοδός. Και ο λόγος είναι  πολύ σοβαρός.

Η Serenity Haley, αεροσυνοδός της American Airlines, δημοσίευσε στο TikTok ένα βίντεο όπου εξηγεί ότι μία τέτοια απλή κίνηση μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες.

«Να ένα γρήγορο στοιχείο για τα αεροπλάνα που δεν ξέρατε και γιατί δεν πρέπει να αλλάζετε τη θέση σας χωρίς να ρωτήσετε μία αεροσυνοδό», είπε.

«Πριν από την απογείωση, πάντα κάνουμε αυτό που ονομάζεται ‘βάρος και ισορροπία’, απλά για να είμαστε σίγουροι ότι το βάρος είναι καλά (διανεμημένο) στο αεροπλάνο και η ισορροπία είναι εντάξει για την απογείωση».

«Έτσι, όταν αλλάζετε τη θέση σας, στην πραγματικότητα αλλάζετε την ισορροπία του αεροπλάνου. Για αυτό και πρέπει πάντα να ρωτάτε πριν το κάνετε, για καλό και για κακό», εξήγησε.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των followers  της, η Haley είπε ότι οι αεροσυνοδοί επιτρέπουν τις αλλαγές θέσεων εάν υπάρχουν κενά καθίσματα.

Ένας πιλότος μάλιστα, έχει αποκαλύπτει ένα τρομακτικό συμβάν το οποίο κλήθηκε να αντιμετωπίσει ένα μέλος του πληρώματός του, όταν επιβάτες άλλαξαν τις θέσεις τους πριν από την πτήση.

«Τέσσερις επιβάτες κάθισαν πιο μπροστά από τις θέσεις που τους είχαν οριστεί πριν από την απογείωση. Ο συγκυβερνήτης μου πετούσε το αεροπλάνο και βίωσε προβλήματα όταν έστριψε το αεροπλάνο:  Ήταν πολύ βαρύ», εξήγησε.

«Ήταν μία πολύ κρίσιμη κατάσταση, γιατί ο διάδρομος απογείωσης ήταν πολύ κοντός και δεν θα μπορούσαν να σταματήσουν το αεροπλάνο», πρόσθεσε.

Πάντως, το καλύτερο μέρος για να κάθεστε στο αεροπλάνο, σύμφωνα με τις αεροσυνοδούς, είναι στο πίσω μέρος.

 

Latest from Blog