Λίφτινγκ: Η επέμβαση που… «μεταμορφώνει» το πρόσωπο, πόσο κρατάει το αποτέλεσμα

25/03/2023

Η αισθητική επέμβαση που δίνει «λύση» στα σημάδια της γήρανσης που αφήνει το πέρασμα του χρόνου.

Η Ρυτιδοπλαστική Προσώπου (Face Lift), ευρέως γνωστή ως λίφτινγκ, είναι μια ομάδα αισθητικών επεμβάσεων, με στόχο τη βελτίωση των σημαδιών γήρανσης στο πρόσωπο, όπως για παράδειγμα η χαλάρωση που παρατηρείται με την πάροδο του χρόνου.

«Αν και σήμερα έχουμε πολλά ενεργειακά μηχανήματα, ενέσιμα υλικά πλήρωσης (fillers), λέιζερ, νευροδιαμορφωτές, βιοδιεγέρτες κ.λπ. για θεραπείες αντιγήρανσης, υπάρχει ένα κρίσιμο σημείο πέρα από το οποίο όλα αυτά δεν αρκούν για να επιτύχουμε νεότερη και φυσική εμφάνιση.

Τότε, η χειρουργική επέμβαση είναι η μόνη λύση για την εξάλειψη των σημαδιών γήρανσης, καθώς και την αποφυγή της αφύσικης εμφάνισης που επιφέρει η υπερδιόρθωση, λόγω πληρωτικών υλικών», τονίζει ο δρ Παναγιώτης Μάνταλος MD, PhD Πλαστικός, Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός Διευθυντής Κλινικής Αισθητικής και Πλαστικής Χειρουργικής Metropolitan General και προσθέτει:

«Αυτή η επέμβαση μπορεί να περιλαμβάνει χειρουργείο για τη διόρθωση των βλεφάρων, του μετώπου και των φρυδιών, του μεσαίου τμήματος του προσώπου ή το κάτω τριτημόριο του προσώπου και του λαιμού».

Πώς γίνεται η επέμβαση;

«Υπάρχουν πολλές τεχνικές που χρησιμοποιούμε και διαφοροποιούμε, όσον αφορά τις τομές (πλήρης, μίνι, μικρή ουλή, ‘S”, MACS, πίσω από τα αυτιά, κ.λπ.), ή την εμπλοκή του Επιφανειακού Μυοαπονευρωτικού Συστήματος (SMAS), (πλήρης υπονόμευση, εκτεταμένο SMAS, SMAS-εκτομή, μερική υπονόμευση, Deep-plane ή Plication).

Δεν εφαρμόζουμε την ίδια τεχνική σε όλους. Επιλέγουμε την καταλληλότερη τεχνική ανάλογα με την ανατομία του εκάστοτε ατόμου, το βαθμό της πτώσης και της χαλάρωσης, την ηλικία, την ελαστικότητα του δέρματος, το πάχος του δέρματος και τις προτιμήσεις του. Οι συνήθεις τεχνικές που χρησιμοποιούμε στη διαδικασία Face Lift είναι: MACS-lift και extended-MACS, Dr Ellenbogen, SMAS-εκτομή, και τεχνική Round Lift των Dr Little και Dr Pittanquy», διευκρινίζει ο ειδικός.

«Στις μέρες μας» σημειώνει «η τάση είναι να ευνοούνται οι πιο ήπιες (μη επιθετικές) τεχνικές με χαμηλή νοσηρότητα, μετά τις οποίες να μπορεί όποιος υποβάλλεται σε αυτές να επιστρέψει γρήγορα στην κοινωνική και επαγγελματική του καθημερινότητα.

Επίσης, η νέα τάση είναι να προσθέτουμε όγκο με κάποιον τρόπο στο πρόσωπο, αφού με την ηλικία ο όγκος του λίπους του προσώπου μειώνεται. Το λίπος προέρχεται (μικρο-λίπος ή νανο-λίπος) από τον λαιμό ή την κοιλιά και μεταφέρεται στην υποκογχική περιοχή, στα μάγουλα, στα χείλη, στα βλέφαρα, στις κροταφικές περιοχές κ.λπ.

Με αυτόν τον τρόπο, εκτός από την προσθήκη όγκου, έχουμε επιπλέον όφελος, καθώς διεγείρουμε τη διαδικασία αντιγήρανσης με τα βλαστοκύτταρα της μεταφοράς λίπους».

«Τελευταία, πραγματοποιούμε μια τροποποιημένη εκδοχή mini-lift του MACS-lift (Ελάχιστα Επεμβατική Ανόρθωση με Κρανιακή Ανάρτηση). Αυτή η τεχνική θεωρείται mini-lift (δηλαδή με μικρή ουλή), και οι κύριες διαφορές της με τα πιο κλασικά lift, είναι:

Μικρότερη τομή Λιγότερο τραύμα Λιγότερες πιθανότητες επιπλοκών Ταχύτερη επιστροφή στην εργασία Πιο φυσικό αποτέλεσμα Συνήθως γίνεται με τοπική αναισθησία (και ήπια νάρκωση) και επιτρέπει την αυθημερόν έξοδο από την Κλινική», σημειώνει ο ιατρός.

Οι λόγοι που κάνουν τη διαφορά στην τεχνική αυτή. Διαβάστε αναλυτικά στο News4Health.gr.

#ΛΙΦΤΙΝΓΚ #ΠΡΟΣΩΠΟ

 

 

​ 

 

Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις 

Δημοφιλή Θέματα

Latest from Blog

Παίκτης του MasterChef 4 έγινε μοναχός: «Στην Εκκλησία με θυμόντουσαν από το ριάλιτι»

Ο πρώην παίκτης του μαγειρικού διαγωνισμού MasterChef, γνωστός κατά κόσμον ως Στάθης Αυγουστάκης, χειροτονήθηκε μοναχός την περασμένη Τρίτη. «Εμένα ήταν παιδικός μου πόθος, πέρασε μετά στα νεανικά μου χρόνια και παρέμεινε, παρ’ όλο που ακολούθησα τις σπουδές μου στη γεωπονία και στη μαγειρική. Ο πόθος παρέμενε και ήρθε το πλήρωμα…

Θανάσης Παπακωνσταντίνου: Η τελευταία συναυλία και το συγκινητικό αντίο – Κρατήστε τα τραγούδια και ξεχάστε με

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου ολοκλήρωσε την περιοδεία της «Διονυσιακής περιόδου» με μία συναυλία στο Θέατρο Βράχων το βράδυ της Κυριακής 16 Ιουνίου, αποχαιρετώντας το κοινό του. Ο γνωστός καλλιτέχνης είχε ανακοινώσει ότι θα διακόψει τις ζωντανές εμφανίσεις, χωρίς να καταστήσει σαφές αν αυτή η παύση θα είναι προσωρινή ή όχι. «Αν…

Δανάη Μπάρκα: Φωτογραφήθηκε με το μαγιό της (pic)

Η Δανάη Μπάρκα ξεκίνησε τα μπάνια της στη θάλασσα και ανέβασε φωτογραφίες στα social media. Η παρουσιάστρια πέρασε το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουνίου στις Κιτριές Μεσσηνίας, ένα μέρος που επισκέπτεται πολύ συχνά τα καλοκαίρια. Στο Instagram δημοσίευσε μια φωτογραφία της με μαύρο ολόσωμο μαγιό, όπως και μερικά στιγμιότυπα από…