Ολυμπιακός – Χρήστος Θέος: «Δεν απολύθηκα – Αδικήθηκε εξόφθαλμα η ομάδα με τον Παναθηναϊκό – Ο Βαγγέλης Μαρινάκης την έκανε παντοδύναμη»

12/11/2023

Ο γιατρός Χρήστος Θέος μίλησε για πρώτη φορά μετά τη λύση της συνεργασίας του με την ΠΑΕ Ολυμπιακός και ευχαρίστησε την ομάδα και προσωπικά τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Θέος εξήγησε το τέλος του από τον Ολυμπιακό, διέψευσε τις φήμες για απόλυση και εξέφρασε τη δική του άποψη για όσα συνέβησαν στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό που διεκόπη, ρίχνοντας “βολές” στους “πράσινους” για την υπόθεση με τον Χουάνκαρ.

Η ανάρτηση του Θέου

«Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Αισθάνομαι την ανάγκη να τοποθετηθώ, σχετικά με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών που οδήγησαν στο τέλος της συνεργασίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός με το νοσοκομείο Metropolitan και είχε ως αποτέλεσμα, το κλείσιμο ενός κύκλου δώδεκα ετών, ως επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω πως, μέσω της ανακοίνωσης μου αυτής, τοποθετούμαι δημόσια για πρώτη φορά, πως ότι εντός αυτής αναφέρω είναι αποκλειστικά και μόνον ότι με εκφράζει και αποτυπώνει τις σκέψεις και την βούληση μου και πως ότι έχει έως σήμερα δει το φως της δημοσιότητας και αφορά το πρόσωπο μου, δεν είναι παρά κρίσεις και σκέψεις τρίτων, καθώς έως σήμερα δεν έχω μιλήσει, ούτε έχω τοποθετηθεί ο ίδιος σε κανένα μέσο επικοινωνίας, ούτε σε εφημερίδα, ραδιόφωνο, ιστότοπο ή σε οποιοδήποτε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Κατ’ αρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο τον οργανισμό του Ολυμπιακού για την πολυετή συνεργασία μας! Τα χρόνια αυτά ήταν τα καλύτερα και τα περισσότερο δημιουργικά της ζωής μου, τόσο σε επαγγελματικό-επιστημονικό, όσο και σε κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο! Όλοι οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάστηκα αυτά τα χρόνια αποτελούν πλέον οικογένεια για εμένα! 

Όλοι οι συνεργάτες στο ποδοσφαιρικό τμήμα, οι εργαζόμενοι στο προπονητικό κέντρο, στο γήπεδο Καραϊσκάκη, όλοι οι ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την φανέλα του Ολυμπιακού όλα αυτά τα χρόνια, όλοι οι προπονητές, όλοι οι άνθρωποι που στελέχωναν την ΠΑΕ, όλοι όσοι συμμετείχαν στην Διοίκηση, όλοι οι φίλαθλοι του Θρύλου  που με τίμησαν με τον σεβασμό και την αγάπη τους, μα πάνω από όλους αυτή την στιγμή, θέλω να σταθώ και να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού τον Βαγγέλη Μαρινάκη που με βοήθησε να ζήσω το όνειρο! Δεν βρίσκω πραγματικά λόγια να περιγράψω τα συναισθήματα που ξεχειλίζουν τις στιγμές αυτές και δεν βρίσκω, γιατί τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να περιγράψουν τα όσα έζησα στον Ολυμπιακό, είναι πεζά για να αποδώσουν τον τιτάνιο αγώνα που δώσαμε όλα αυτά τα χρόνια και είναι ανεπαρκή για να δηλώσουν τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη, που νιώθω για τον κόσμο του Ολυμπιακού και προσωπικά για τον Πρόεδρο Μαρινάκη.

“Ανακρίβειες με στόχο να βλάψουν τον Ολυμπιακό”

Αισθάνομαι, δεν σας το κρύβω, βαθιά μέσα μου πως η περίοδος που θα ακολουθήσει, θα είναι απλά ένα διάλειμμα που θα μεσολαβήσει, έως ότου ξαναβρεθούμε μαζί στην προσπάθεια και στον αγώνα για ένα δυνατό Ολυμπιακό. 

Δυστυχώς διαβάζω ανακρίβειες, πως δήθεν με απέλυσε ο Ολυμπιακός, αλλά αυτό είναι μια ανακρίβεια, που ως μοναδικό στόχο έχει να δημιουργήσει αναταραχή στα εσωτερικά του Ολυμπιακού και εντέλει να βλάψει την ομάδα και τον οργανισμό.

Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός και ο όμιλος Metropolitan διέκοψαν την συνεργασία τους και καθώς τυγχάνω Διευθυντής της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Metropolitan Hospital περαιώνεται και ο ρόλος μου ως επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Η διοίκηση του Metropolitan και συγκεκριμένα ο CEO κος Σπυρίδης, μου έδωσε 12 χρόνια πριν, την ευκαιρία να ζήσω το όνειρο φέρνοντας με στην οικογένεια του Ολυμπιακού και πράγματι μόνο ευγνωμοσύνη μπορεί να αισθάνομαι.

Όλοι οι άνθρωποι του Νοσοκομείου Μetropolitan διοίκηση, ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό,  διοικητικό προσωπικό  εργαζόμαστε και αγωνιζόμαστε, νυχθημερόν για το καλύτερο των ασθενών μας. Προσφέρουμε υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες με τα πλέον μοντέρνα ιατροτεχνολογικά μέσα και το πιο εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό με μοναδικό στόχο το όφελος των ασθενών. Αυτό προφανώς επιβεβαιώνεται και από την αποτελεσματικότητα της υγειονομικής κάλυψης- φροντίδας του Ολυμπιακού όλα αυτά τα χρόνια.

Είμαι υποχρεωμένος επίσης να πληροφορήσω το φίλαθλο κοινό, πως η κλινική μου στο νοσοκομείο Metropolitan απαρτίζεται από πολυάριθμο προσωπικό (ιατρούς, νοσηλευτές, γραμματείς), που σε παρόντα χρόνο ασχολούμαστε θεραπευτικά με μεγάλο αριθμό ασθενών που έχουμε ήδη χειρουργήσει και παρακολουθούμε την μετεγχειρητική τους πορεία, ακολουθούμε πρωτόκολλα αποκατάστασης-συντήρησης και πρόληψης επιπλοκών και πως για τους επόμενους μήνες, έχουν ήδη προγραμματιστεί  πολυάριθμα χειρουργεία που θα λάβουν χώρα στο νοσοκομείο Metropolitan.

“Προφανές πως δεν απολύθηκα από τον Ολυμπιακό”

Είναι λοιπόν εύλογα αντιληπτό πως είναι αδύνατον πρακτικά να εγκαταλειφθούν οι ασθενείς μου και να μετατραπούν σε θύματα της παύσης συνεργασίας δύο οργανισμών, όπως επίσης είναι επιστημονικά αντιδεοντολογικό ασθενείς με προγραμματισμένα χειρουργεία, που είναι κρίσιμα τόσο για την υγεία τους, όσο και για την ποιότητα της ζωής τους, να τεθούν σε κατάσταση αβεβαιότητας! Αυτό νομίζω πρέπει να είναι κατανοητό σε όλους.

Ως εκ τούτου είναι προφανές πως δεν απολύθηκα από τον Ολυμπιακό, πως επελέγη η αρμόζουσα επιστημονικά και δεοντολογικά λύση της αφοσίωσης μου στους ασθενείς μου και πως για άλλη μια φορά ο κ. Μαρινάκης απέδειξε την ποιότητα του χαρακτήρα του, την ηθική του υπόσταση και το επίπεδο ενσυναίσθησης του, καθώς σεβάστηκε την προτεραιότητα των ασθενών μου και διευκόλυνε την θέση μου με τους λεπτούς χειρισμούς του σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, προστατεύοντας την επιστημονική μου ιδιότητα!

Για αυτή και μόνον την στάση του Βαγγέλη Μαρινάκη σχετικά με την κατανόηση των επιστημονικών και ιατρικών μου προτεραιοτήτων, του οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ και από μόνη της αποδεικνύει τόσο την ικανότητα του να χειρίζεται λεπτές υποθέσεις και να κρατά ισορροπίες, δίχως να απαξιώνει τους συνεργάτες του.

“Έχει παραβιαστεί κάθε αρχή και πρωτόκολλο για Χουάνκαρ”

Οφείλω όμως να τοποθετηθώ και για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο πρόσφατο ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού και που αποτέλεσαν την αφορμή για μια ακολουθία δυσάρεστων και παράλογων εξελίξεων, που οδήγησαν τόσο στην απαξίωση τελικά του ποδοσφαιρικού προϊόντος, όσο και στην άδικη κατ’εμέ τιμωρία του Ολυμπιακού. Αφού τονίσω πως έως σήμερα δεν έχω κληθεί από κανένα αρμόδιο όργανο να καταθέσω και την δίκη μου άποψη ως ιατρός, που ήταν παρών και αυτόπτης μάρτυρας όλων των γεγονότων, θα ήθελα να τονίσω τα ακόλουθα σημεία που θεωρώ κρίσιμα και σημαντικά:

– Ο αρμόδιος ιατρός, σχετικά με την διαχείριση του περιστατικού του φερόμενου τραυματισμού του ποδοσφαιριστή Χουάνκαρ του Παναθηναϊκού, ήταν μόνο ο ιατρός του αγώνα και όχι βέβαια η ιατρική ομάδα του Παναθηναϊκού!

– Κατά την διαχείριση του περιστατικού έχει παραβιαστεί κάθε αρχή και πρωτόκολλο αντιμετώπισης έκτακτης παροχής ιατρικής φροντίδας και διακομιδής!

“Εξόφθαλμη συκοφάντηση του ιατρικού σώματος από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός”

Είναι πραγματικά δυνατόν ένας αθλητής να χρήζει άμεσης ιατρικής φροντίδας και περίθαλψης και να παρακάμπτονται πάνω από πέντε δημόσια ή ιδιωτικά νοσοκομεία, που βρίσκονταν σε ακτίνα 3-4 χιλιομέτρων από το γήπεδο Καραϊσκάκη και ο ποδοσφαιριστής Χουάνκαρ να επιλέγεται να μεταβεί στο νοσοκομείο επιλογής της ομάδας του που βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 13 χιλιομέτρων και μάλιστα με μέριμνα και επιμελητεία των ανθρώπων της Π.Α.Ε Παναθηναϊκός;

Βάση ποιων πρωτοκόλλων άμεσης αντιμετώπισης ιατρικού περιστατικού έγινε μια τέτοια επιλογή;; Επίσης εάν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού υποστηρίξουν πως δεν είχαν εμπιστοσύνη στους εφημερεύοντες ιατρούς στην περιοχή του Πειραιά, αυτό θεωρώ ότι αποτελεί εξόφθαλμη μομφή και συκοφάντηση του ιατρικού σώματος, για την οποία οφείλει να πάρει θέση ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά και επίσης δηλώνει πως επιλέχθηκε το νοσοκομείο που τελικά διακομίστηκε  ο ποδοσφαιριστής,  γιατί προφανώς η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει απόλυτη «εμπιστοσύνη» στο ιατρικό προσωπικό αυτού!!

– Επίσης είναι υποτιμητική επιλογή, εκ μέρους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να μην δεχθεί να μεταφερθεί ο ποδοσφαιριστής στο νοσοκομείο Metropolitan, που βρίσκεται μόλις 300 μέτρα μακριά από το γήπεδο Καραϊσκάκη.

“Ο Ολυμπιακός αδικήθηκε εξόφθαλμα”

Θέλω επίσης, με αφορμή το περιστατικό αυτό, να τοποθετηθώ ως ιατρός, που ασχολούμαι με τα θέματα του ποδοσφαίρου, πως ο Ολυμπιακός αδικήθηκε εξόφθαλμα από την απόφαση των αρμοδίων οργάνων, τόσο σε σχέση με την απόδοση ευθύνης προς την ομάδα αυτού, όσο κυρίως από τα γεγονότα της αυθαίρετης μεταφοράς του αθλητή σε νοσοκομείο της επιλογής της ομάδας του και όχι του αρμόδιου επιτετραμένου ιατρού του αγώνα.

Το περιστατικό αυτό μας υποδεικνύει πως πρέπει να υπάρξει αυστηρό νομικό πλαίσιο ως προς τις ενέργειες των αρμοδίων σε παρόμοια περιστατικά, για να μην αδικηθεί καμία ομάδα στο μέλλον, όπως εν προκειμένω ο Ολυμπιακός.

Τις αποφάσεις της μεταφοράς φερόμενων ως τραυματισμένων ποδοσφαιριστών, θα πρέπει  να τις παίρνει αποκλειστικά και μόνον ο επιτετραμμένος ιατρός του αγώνα και όχι οι ομάδες και πριν από την έναρξη του κάθε αγώνα θα πρέπει να έχει οριστεί συγκεκριμένο δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο, ως αποκλειστικό νοσοκομείο αναφοράς για την μεταφορά ποδοσφαιριστών ή παραγόντων του αγώνα και ως προς αυτό δεν θα δύναται καμία ομάδα να φέρει ενστάσεις, όπως επίσης η επιλογή του νοσοκομείου θα πρέπει να γίνεται με κριτήρια ιατρικά και θεραπευτικά και κυρίως γεωγραφικά, καθώς θα πρέπει να είναι το κοντινότερο στο γήπεδο διεξαγωγής του αγώνα, όπου στο λιγότερο χρόνο θα μπορεί να αντιμετωπίζεται ο τραυματίας! Εάν αυτή η πρόβλεψη υπήρχε ήδη, θα είχαμε αποφύγει όλη αυτή την κρίση, την ασάφεια, την υποτίμηση του προϊόντος και την τιμωρία του Ολυμπιακού ως εξιλαστήριου θύματος.

“Οι οικογένειες δεν τελειώνουν και δεν χωρίζουν ποτέ”

Θέλω τελειώνοντας να τονίσω πως οι ιδιότητες μπορεί να αλλάζουν, οι συνεργασίες να μεταβάλλονται, οι συγκυρίες κάποιες φορές να μην είναι βολικές, αλλά οι οικογένειες δεν τελειώνουν και δεν χωρίζουν ποτέ!

Εμένα λοιπόν το Metropolitan είναι το νοσοκομείο μου, στο οποίο εργάζομαι 20 ολόκληρα χρόνια και μάχομαι εντός του για την θεραπεία των ασθενών μου, ο Ολυμπιακός όμως από την άλλη είναι πια οικογένεια μου!! Πώς να μην είναι άλλωστε, δώδεκα χρόνια είναι αυτά….

Από την οικογένεια μου λοιπόν θεωρώ ότι δεν θα λείψω ποτέ! Για την οικογένεια μου δεν θα διστάσω ποτέ! Και εμάς που ανήκουμε στον  Ολυμπιακό δεν θα μας διχάσουν και δεν θα μας χωρίσουν ποτέ!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ ως προσωρινό επίλογο σε όλους τους ανθρώπους της ομάδας, στο αλύγιστο μας κόσμο με τον οποίο με συνδέουν τόσα που δεν μπορούν να μετρηθούν και στον Πρόεδρο Βαγγέλη Μαρινάκη, που ειλικρινά μόνο εμείς ξέρουμε απέναντι σε πόσους και σε πόσα πολεμήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, πόσο πονέσαμε, πόσο πεισμώσαμε, πόσα αντέξαμε και πόσο χαρήκαμε, που με μπροστάρη αυτόν, κάναμε τον Ολυμπιακό παντοδύναμο και νικητή!

Με τιμή,

Χρήστος Θέος MD, MSc

Ορθοπαιδικός Χειρουργός και Τραυματιολόγος Δ/ντης Metropolitan Hospital, Nέο Φάληρο, Aθήνα».

To άρθρο Ολυμπιακός – Χρήστος Θέος: «Δεν απολύθηκα – Αδικήθηκε εξόφθαλμα η ομάδα με τον Παναθηναϊκό – Ο Βαγγέλης Μαρινάκης την έκανε παντοδύναμη» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

 

Δημοφιλή Θέματα

Latest from Blog

Η Ισπανία πρωταθλήτρια Ευρώπης (video)

Για 4η φορά στην Ιστορία της και πρώτη μετά από 12 χρόνια η Ισπανία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης! Μετά το 1964, 2008 και 2012, η «Ρόχα» του Λουίς ντε Λα Φουέντε, επικράτησε με 2-1 της Αγγλίας στο μεγάλο τελικό του EURO 2024, που διεξήχθη στο «Ολυμπιακό Στάδιο» του Βερολίνου, επιβεβαιώνοντας για…

Φώτης Ιωαννίδης και Ελένη Βουλγαράκη για μπάνιο στη Βουλιαγμένη

Ο Φώτης Ιωαννίδης μετράει αντίστροφα, για να ενσωματωθεί στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού, λίγο πριν ξεκινήσουν οι φετινές υποχρεώσεις της ομάδας στα προκριματικά του Europa League. Την Κυριακή (14.07.2024) πάντως επέλεξε να “πολεμήσει” τον καύσωνα, έχοντας δίπλα του την Ελένη Βουλγαράκη. Ο Φώτης Ιωαννίδης και η σύντροφός του πήγαν για μπάνιο…

Η Porsche που οδηγεί η Σάκκαρη

Είναι λάτρης των πολυτελών αυτοκινήτων η Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δημοσίευσε μερικές φωτογραφίες με την Taycan Sport Turismo της Porsche στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram κι έδειξε πόσο ενθουσιασμένη είναι ότι την οδηγεί. Η Μαρία Σάκκαρη συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια με την Porsche και αποτελεί την brand ambassador…

Ο Παππάς με “υπερόπλα” στη Μύκονο (video)

Στην Μύκονο βρέθηκε ο Αλέξης Παππάς ο οποίος συνδύασε διακοπές και δουλειά, αφού συμμετείχε σε γυρίσματα που πραγματοποιήθηκαν στο νησί. Ο ηθοποιός και επιχειρηματίας ως φρεσκοχωρισμένος (χώρισε πολύ πρόσφατα με την φωτογράφο Ελένη Αϊβαλή μετά από 1,5 χρόνο σχέσης) συγκέντρωσε τα βλέμματα και την προσοχή των γυναικών σε κάθε του…

Σάνεν Ντόχερτι: Η «Μπρέντα» έφυγε απο τη ζωή – Η κατάρα του Beverly hills 90210 συνεχίζεται

Η Σάνεν Ντόχερτι, διάσημη για τους ρόλους της στην εξαιρετικά δημοφιλή σειρά «Beverly Hills, 90210» και στη φανταστική σειρά μαγισσών «Charmed», πέθανε αφού διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2015. Ήταν 53 ετών. «Με βαριά καρδιά επιβεβαιώνω τον θάνατο της ηθοποιού Σάνεν Ντόχερτι. Το Σάββατο, 13 Ιουλίου, έχασε τη μάχη…