Ο Κωνσταντίνος Τασούλας επανεξελέγη Πρόεδρος της Βουλής

Παρουσία του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά πραγματοποιήθηκε η εκλογή του Προέδρου της Βουλής. Επανεξελέγη ο Κωνσταντίνος Τασούλας

Ο Κώστας Τασούλας, ο οποίος ήταν πρόταση της ΝΔ, στηρίχθηκε από όλα τα κόμματα, πλην των βουλευτών του ΚΚΕ που δήλωσαν «παρών». Στην ονομαστική φανερή ψηφοφορία που έλαβαν μέρος 296 βουλευτές, 270 υπερψήφισαν τον Κώστα Τασούλα.

Ο κ. Τασούλας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους πολίτες των Ιωαννίνων που τον εξέλεξαν και πάλι βουλευτή. «Το φευγαλαίο αυτής της θητείας δεν μειώνει το σημαντικό της εκλογής σας», είπε προς τους βουλευτές.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είναι στην κηδεία της Τζινας Πολίτη, ιστορικού στελέχους της Αριστεράς και προσωπικής του φίλης, και η Όλγα Γεροβασίλη η οποία επίσης, είναι σε κηδεία στην Άρτα. Απόντες ήταν και κ.κ. Βαρδάκης και Μπαράν που έστειλαν επιστολική ψήφο που προσμετρήθηκε.

Στους απόντες καταγράφονται ο Αντώνης Σαμαράς (ΝΔ) και ο Όθων Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) που βρίσκονται στις ΗΠΑ και οι οποίοι δεν ορκίστηκαν χθες, καθώς και η Σία Αναγνωστοπούλου και Ζεϊμπέκικο Χουσεϊν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Θα ακολουθήσει η εκλογή αντιπροέδρων και γραμματέων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει εκ νέου για το αξίωμα των αντιπροέδρων τους κ.κ. Νικήτα Κακλαμάνη, Χαράλαμπο Αθανασίου και Θανάση Μπούρα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης προτείνει για ε’ αντιπρόεδρο τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και ο Δημήτρης Κουτσούμπας τον Γιώργο Λαμπρούλη. Για τη θέση του ζ’ αντιπροέδρου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος προτείνει τον Κωνσταντίνο Χήτα.

#ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ_ΤΑΣΟΥΛΑΣ #ΠΡΟΕΔΡΟΣ_ΤΗΣ_ΒΟΥΛΗΣ #ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ

 

 

​ 

 

Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις 

Latest from Blog