Ο Robert Downey Jr. συζητούσε αρχικά να παίξει άλλο χαρακτήρα της Marvel και όχι τον Iron Man

Πλέον φαίνεται ανήκουστο, ωστόσο θα μπορούσε να αποτελεί πραγματικότητα. Ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ (Robert Downey Jr.) θα μπορούσε να είχε παίξει οποιονδήποτε άλλο χαρακτήρα της Marvel εκτός από τον Iron Man, τον οποίο ενσάρκωσε εμβληματικά στη μεγάλη οθόνη.

Ο Αμερικανός ηθοποιός ήταν σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα υποδύονταν τον Iron Man, καθώς συζητούσε για άλλο ρόλο στο Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel, όπως αποκάλυψαν ο πρόεδρος των Marvel Studios, Κέβιν Φέιγκ και ο Τζον Φαβρό -ο οποίος σκηνοθέτησε, παρήγαγε και εμφανίστηκε ως Χάπι Χόγκαν στην ταινία του 2008.

Με αφορμή τη 15η επέτειο από την κυκλοφορία του Iron Man, ο Τζον Φαβρό είπε στον Φέιγκ «θυμάμαι ότι είχατε ήδη συναντηθεί με τον Ντάουνι για τον ρόλο του Doctor Doom ή κάτι άλλο, σε άλλο έργο», σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στο Youtube.

«Νομίζω ότι είχε περάσει ίσως στο Fantastic Four, οπότε όλοι κατά κάποιον τρόπο ήξεραν ποιος θα ήταν». «Θυμάμαι ότι κάθισα με τον τύπο και έλεγα: “Έχει αυτή τη σπίθα στο μάτι του και είναι έτοιμος”», σημείωσε ο Φαβρό και εξήγησε στη συνέχεια ότι «η ζωή μου έγινε πολύ πιο εύκολη γιατί καταλάβαινε τη φωνή του χαρακτήρα».

Αφού ο Ντάουνι φόρεσε για πρώτη φορά το σιδερένιο κοστούμι στην ταινία του 2008 -η οποία κέρδισε πάνω από 585 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως- συνέχισε να επαναλάβει τον ρόλο σε εννέα ακόμη ταινίες της Marvel, συμπεριλαμβανομένων δύο σίκουελ του Iron Man, πριν ο χαρακτήρας του πεθάνει στο «Avengers: Endgame» (2019).

«Αυτή η πτυχή που ανακαλύψατε εσύ και ο Ρόμπερτ σε εκείνη την ταινία, θα έλεγα ότι έγινε το πρότυπο κατά κάποιο τρόπο για πολλά από αυτά που έγιναν στο MCU», πρόσθεσε ο Φέιγκ.

«Θυμάμαι σε μεταγενέστερες ταινίες… υπήρχαν σκοτεινές ημέρες», σημείωσε αργότερα. «Θα έλεγα στον Ρόμπερτ, “Δεν θα ήμασταν σε αυτό το χάος αν δεν ήσουν εσύ”, που σημαίνει ότι δεν θα είχαμε στούντιο αν δεν ήταν αυτός. Ή εσύ [Φαβρό]».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Ο Robert Downey Jr. συζητούσε αρχικά να παίξει άλλο χαρακτήρα της Marvel και όχι τον Iron Man δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

​  

Latest from Blog