Παγκρεατικός καρκίνος: Αυξάνεται σε νέες γυναίκες – Διακεκριμένος Oγκολόγος απαντά στο News4Health τι ισχύει στην Ελλάδα

Διακεκριμένος Έλληνας Ογκολόγος – Παθολόγος μιλάει στο News4Health και σχολιάζει το πόρισμα της έρευνας του επιστήμονα από το Λος Άντζελες, για την αύξηση της συχνότητας παγκρεατικού καρκίνου στις νεότερες γυναικες, και απαντά αν αυτό ισχύει και στην Ελλάδα.

«Ο καρκίνος του παγκρέατος τα τελευταία χρόνια έχει μια αργή σταδιακή αύξηση στη συχνότητα του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρήστος Εμμανουηλίδης, Ογκολόγος – Παθολόγος, πρώην αναπληρωτής καθηγητής Ογκολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες και συνεργάτης του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Η αύξηση αυτή έχει παρατηρηθεί στην Αμερική να αφορά περισσότερο τις νεαρές γυναίκες, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε ο δρ Yazan Abboud, μεταδιδακτορικός ερευνητής του παγκρεατοχοληφόρου τμήματος του Karsh Division of Gastroenterology and Hepatology στο Cedars-Sinai Medical Center του Λος Άντζελες.

Ωστόσο, «αυτό το φαινόμενο δεν το έχουμε δει τόσο πολύ στην Ελλάδα όσο στην Αμερική» απαντά ο κ. Εμμανουηλιδης.

«Στην Ελλάδα έχουμε παρατηρήσει άτυπα γενικά να αυξάνεται ο καρκίνος του παγκρέατος όχι τόσο πολύ στις νεαρές γυναίκες αλλά γενικότερα στον πληθυσμό» πρόσθεσε ο διακεκριμένος Έλληνας Ογκολόγος.

Οι βασικοί παράγοντες «κινδύνου»

#ΚΑΡΚΙΝΟΣ #ΠΑΓΚΡΕΑΣ #ΓΥΝΑΙΚΕΣ

 

 

​ 

 

Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις 

Latest from Blog

Generated by Feedzy