Παναθηναϊκός: Νέα αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 9,5 εκατ. ευρώ

30/05/2023

Στόχος της νέας Αύξησης μετοχικού Κεφαλαίου είναι η ύπαρξη της απαιτούμενης ρευστότητας στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, για τις καλοκαιρινές, μετεγγραφικές κινήσεις της ομάδας, αλλά και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις της μέσα στους επόμενους μήνες

Νέα αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 9,5 εκατ. ευρώ θα προκηρύξει τη Δευτέρα 19 Ιουνίου, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που προσκάλεσε το Δ.Σ. των «πράσινων» την περασμένη Παρασκευή (26/5).

Η προηγούμενη ΑΜΚ που προκηρύχθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2022, αντίστοιχου ύψους 9,5 εκατ. ευρώ, «έκλεισε» πριν από λίγες ημέρες, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως καλύφθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος της, προσφέροντας την απαιτούμενη ρευστότητα για τις μετεγγραφές που έγιναν τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά και τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ τους τελευταίους μήνες σε δόσεις συμβολαίων, λειτουργικά έξοδα κλπ.

Το τελικό ποσό της προηγούμενης ΑΜΚ θα πιστοποιηθεί τις επόμενες μέρες από το Δ.Σ. και θα δημοσιευτεί στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.). Μετά το «κλείσιμο» της τελευταίας ΑΜΚ, η ιδιοκτησία του Παναθηναϊκού προκηρύσσει νέα αύξηση 9,5 εκατ. ευρώ, η οποία θα έχει (αντίστοιχα) ως στόχο την ύπαρξη της απαιτούμενης ρευστότητας για τις καλοκαιρινές, μετεγγραφικές κινήσεις της ομάδας, αλλά και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις της μέσα στους επόμενους μήνες.

Η πρόσκληση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ προς τους μετόχους της για την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 19ης Ιουνίου 2023:

«ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

των Μετόχων σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας και σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου και του Καταστατικού της Εταιρείας, καλούνται οι κ.κ. Μέτοχοι της Εταιρείας σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 19η του μηνός Ιουνίου 2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11.00 π.μ. στα γραφεία της Εταιρείας επί της Λεωφόρου Πεντέλης 13, Βριλήσσια, προς συζήτηση και λήψη αποφάσεως στο παρακάτω μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης:

1) Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας μέχρι του ποσού των 9.500.010 ευρώ με καταβολή μετρητών στον ειδικό λογαριασμό της εταιρείας ή εάν το ποσό δεν καταβληθεί στον ειδικό λογαριασμό, με κατάθεση οποιουδήποτε ποσού σε οποιοδήποτε λογαριασμό της εταιρείας που δαπανήθηκε για τους σκοπούς της εταιρείας και με συμψηφισμό χρέους της εταιρείας προς τον καταβάλλοντα εισφορά με έκδοση νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ. Αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 7 του Καταστατικού της Εταιρείας. Κάθε μετοχή δίνει δικαίωμα μίας ψήφου.

Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό, οι κ.κ. Μέτοχοι καλούνται σε Επαναληπτική Γενική Συνέλευση, που θα λάβει χώρα την 26η Ιουνίου 2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11.00 π.μ. στην έδρα της εταιρείας και στα γραφεία της επί της Λεωφόρου Πεντέλης αρ. 13, Βριλήσσια, για συζήτηση και λήψη απόφασης επί του ιδίου ως άνω θέματος ημερήσιας διάταξης χωρίς δημοσίευση νεότερης πρόσκλησης.

Οι κ.κ. μέτοχοι που επιθυμούν να μετάσχουν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 19ης Ιουνίου 2023 ή στην επαναληπτική συνεδρίαση αυτής στις 26 Ιουνίου 2023 οφείλουν να καταθέσουν τις μετοχές τους στο Ταμείο της Εταιρείας ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή σε οποιαδήποτε Τράπεζα στην Ελλάδα και να υποβάλουν τα αποδεικτικά έγγραφα κατάθεσης, καθώς και τα τυχόν έγγραφα νομιμοποίησης αντιπροσώπων στα γραφεία της Εταιρίας πέντε (5) τουλάχιστον μέρες πριν από την ημερομηνία συνεδρίασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ, 26 Μαΐου 2023

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ».

To άρθρο Παναθηναϊκός: Νέα αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 9,5 εκατ. ευρώ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

 

Δημοφιλή Θέματα

Latest from Blog

Σοκαρισμένη και θυμωμένη η Σκάρλετ Γιόχανσον: «Η OpenΑΙ μου έκλεψε τη φωνή»

Σοκαρισμένη αλλά και θυμωμένη είναι η ηθοποιός Σκάρλετ Γιόχανσον που κατηγόρησε την εταιρεία OpenAI ότι της έκλεψε τη φωνή. Η γνωστή ηθοποιός Σκάρλετ Γιόχανσον εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ εναντίον της OpenAI και του διευθύνοντος συμβούλου της Σαμ Άλτμαν προσωπικά, για τον λόγο χρησιμοποίησε μια φωνή «απόκοσμα παρόμοια» με τη δική της,…

Περνούν από τα διόδια χωρίς να πληρώνουν -Το κόλπο των Ελλήνων για να κυκλοφορούν δωρεάν (video)

Δεν έχει τέλος το κίνημα «Δεν Πληρώνω» στους σταθμούς διοδίων της χώρα, με πολλούς οδηγούς να συνεχίζουν να γίνονται καπνός στις μπάρες, δίχως να καταβάλουν το προβλεπόμενο τέλος. Πρόκειται για τους αρνητές διοδίων, οι οποίοι κατά τη διέλευσή τους από τα διόδια των αυτοκινητοδρόμων κολλάνε πίσω από ένα προπορευόμενο όχημα…

Ποιο ελληνικό νησί έχει την καθαρότερη παραλία στον κόσμο

Για να ανακαλύψει τις πιο καθαρές παραλίες, το αμερικανικό ταξιδιωτικό πρακτορείο Florida Panhandle αναζήτησε εκατομμύρια δημόσια διαθέσιμες κριτικές ταξιδιωτών για παραλίες στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο. Η έρευνα περιλαμβάνει έναν κατάλογο 50 παραλιών σε 75 χώρες που κατατάχθηκαν στις υψηλότερες θέσεις μεταξύ των δημοσίως διαθέσιμων κριτικών από ταξιδιώτες.…