Ποιο χρώμα μειώνει το άγχος και ποιο το αυξάνει

Αν έχεις στρες και άγχος ένα είναι το χρώμα που πρέπει να βάλεις στο σπίτι σου.

 

Έχεις σκεφτεί ποτέ πως για το αυξημένο άγχος και στρες που έχεις μπορεί να οφείλεται το χρώμα που έχεις σπίτι σου; Σύμφωνα με τους ψυχολόγους των χρωμάτων παίζει σημαντικό ρόλο το χρώμα που έχεις στον χώρο σου και υπάρχει ένα χρώμα που μπορεί να σε βοηθήσει στη μείωση του στρες. Και αυτό είναι το μπλε.

Συμβολίζοντας την ενσυναίσθηση, τη φρεσκάδα και τη ζωντάνια, το μπλε χρώμα είναι ένα υπέροχο χρώμα όταν πρόκειται για εσωτερικούς χώρους. Η χρήση του μπλε στο σπίτι είναι μια δοκιμασμένη μέθοδος για τη μείωση του άγχους, την ηρεμία και τη θεραπεία του μυαλού. Σύμφωνα με το homesandgardens.com μια διακόσμηση με μπλε χρώμα θα σε ανακουφίσει από την ύπαρξη του άγχους.

Ποιο χρώμα μειώνει το άγχος και ποιο το αυξάνει;

Εκτός από τη μείωση του στρες, αυτό το διαχρονικό χρώμα είναι δροσερό, ήρεμο και λειτουργεί καλά τόσο σε κλασικά όσο και σε μοντέρνα σπίτια. Το μπλε έρχεται επίσης με θετικά χαρακτηριστικά στην ψυχολογία των χρωμάτων, όπως ανακούφιση από το άγχος, συμπάθεια, ζεστασιά, ενθάρρυνση, πνευματικότητα, πίστη και στοχαστικότητα. Το μπλε δεν χρειάζεται να είναι βαρετό.

Ποιο χρώμα προκαλεί άγχος;

Όπως υπάρχει το μπλε χρώμα που μας χαλαρώνει, αντίστοιχα υπάρχουν κάποια χρώματα που προκαλούν άγχος ή που μας θυμώνουν. Ένα κόκκινο δωμάτιο μπορεί να είναι πολύ σκληρό κι επιθετικό για μερικούς ανθρώπους, και είναι ένα από τα χειρότερα χρώματα για να βάψεις ένα δωμάτιο. Η διακόσμηση με κόκκινο χρώμα θα μπορούσε επίσης να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι φίλοι σου δεν έρχονται στο σπίτι σου. Συνήθως χρησιμοποιείται ως ένα προειδοποιητικό σημάδι, το κόκκινο χρώμα μας θυμίζει τον κίνδυνο. Το κόκκινο μπορεί να προκαλέσει και χημικές αντιδράσεις στο σώμα μας που είναι παρόμοιες με αντιδράσεις του στρες, όπως αυξημένο καρδιακό ρυθμό και υψηλότερη θερμοκρασία σώματος.

Τι συμβολίζει το μπλε χρώμα;

Συχνά περιγράφεται από τους ψυχολόγους των χρωμάτων ως ένα μη απειλητικό χρώμα, που συμβολίζει την ηρεμία, τη γαλήνη και την ηρεμία, καθιστώντας το μια υπέροχη επιλογή βοηθώντας μας να μειώσουμε το στρες και το άγχος. «Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε όταν επιλέγετε ένα συνδυασμό χρωμάτων που μειώνει το άγχος είναι ότι δεν υπάρχει κανόνας», λέει η Karen Haller, ειδικός στην ψυχολογία των χρωμάτων, δασκάλα και συγγραφέας του The Little Book of Color, «Το χρώμα που μειώνει το άγχος για εσάς είναι εντελώς προσωπικό.

Θα μπορούσε να είναι ένα χρώμα που φέρνει στο νου μια προσωπική ανάμνηση που έχει θετικά ή ευχάριστα συναισθήματα. Αυτό μπορεί να μην είναι απαραίτητα μπλε. Ωστόσο, το μπλε πιστεύεται ότι βοηθά στη διαχείριση του άγχους επειδή μπορεί να ενισχύσει μια αίσθηση ηρεμίας.

Διαβάστε περισσότερα στο theissue.gr

#ΑΓΧΟΣ #ΨΥΧΙΚΗ_ΥΓΕΙΑ #ΔΩΜΑΤΙΟ #ΒΑΨΙΜΟ #ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ #ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

 

 

​ 

 

Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις 

Latest from Blog