Προβλήματα στη λειτουργία μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών από τις διαμαρτυρίες των Καναδών οδηγών φορτηγών

Η Toyota Motor Corp, η General Motors Co, η Ford Motor και η Stellantis που ανήκει στην Chrysler ανακοίνωσαν χθες ότι αναγκάστηκαν να αναστείλουν ή να μειώσουν μέρος της παραγωγής τους στις βιομηχανικές μονάδες που διαθέτουν στη Βόρεια Αμερική, εξαιτίας της έλλειψης εξαρτημάτων που προκαλείται από τις διαμαρτυρίες των Καναδών οδηγών φορτηγών κατά των υποχρεωτικών μέτρων περιορισμού της πανδημίας.

Οι οδηγοί φορτηγών είναι αντίθετοι στα μέτρα εμβολιασμού ή καραντίνας για τους οδηγούς που διασχίζουν τα σύνορα, ενώ έχουν χρησιμοποιήσει τα μεγάλα οχήματά τους για να εμποδίσουν την κυκλοφορία των οχημάτων στη γέφυρα Αμπάσαντορ που συνδέει το Ντιτρόιτ με το Ουίνδσορ στο Οντάριο, από όπου και διέρχεται ποσοστό περίπου 25% του εμπορίου μεταξύ των ΗΠΑ και του Καναδά.

Ένας εκπρόσωπος της Toyota δήλωσε στο Reuters ότι η αυτοκινητοβιομηχανία αναστέλλει την παραγωγή της μέχρι αύριο σε εργοστάσια της, που βρίσκονται στις δύο πλευρές των συνόρων, στο Οντάριο και στο Κεντάκι. Η μεγαλύτερη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι «είναι αντιμέτωπη με την κατάρρευση αρκετών διαδρομών της λειτουργικής υποστήριξης εφοδιασμού των υποδομών της» και ότι η κατάσταση αυτή «δεν απομονώνεται μόνο σε ένα ή δύο εργοστάσια την περίοδο αυτή».

Οι ελλείψεις επηρεάζουν την παραγωγή του Toyota RAV4 που βρίσκεται στην πρώτη θέση των πωλήσεων οχημάτων στις ΗΠΑ, αλλά και των μοντέλων Camry, Avalon, Lexus RX και Lexus ES, σύμφωνα με την ίδια αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Ford ανακοίνωσε ότι έχει μειώσει την παραγωγή της στις εργοστασιακές μονάδες που διαθέτει στο Ουίνδσορ και στο Όουκβιλ του Καναδά. Η εταιρία πρόσθεσε ότι ελπίζει σε μία ταχεία επίλυση της κατάστασης «επειδή μπορεί να έχει ευρείες επιπτώσεις σε όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες στις ΗΠΑ και στον Καναδά».

Latest from Blog