Ρεκόρ Γκίνες: Αυτός είναι ο δημοφιλέστερος καλλιτέχνης στον κόσμο- Ποιοι ακολουθούν

Ο The Weeknd είναι στατιστικά ο πιο δημοφιλής καλλιτέχνης στον κόσμο σύμφωνα με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες. Ο οργανισμός πρότεινε τον τίτλο στον ποπ σταρ αφού ανέλυσε τα δεδομένα του Spotify μερικών από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των μηνιαίων ακροατών στην πλατφόρμα streaming.

Μετρώντας περισσότερους από 100 εκατ. μηνιαίους χρήστες στο Spotify, αριθμός απλησίαστος για άλλους καλλιτέχνες, ο 33χρονος Abel Tesfaye, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, κατάφερε να κατακτήσει όχι μόνο ένα, αλλά δύο ρεκόρ Guiness αυτό τον μήνα.

Το πρώτο είναι για τους μηνιαίους χρήστες που είναι έχουν γραφτεί στο κανάλι του στη δημοφιλή μουσική πλατφόρμα και το δεύτερο για το γεγονός ότι είναι ο πρώτος καλλιτέχνης που ξεπέρασε τους 100 εκατ. χρήστες.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κατακτά κάποιο ρεκόρ. Το 2016, ο γνωστός τραγουδιστής ήταν ο καλλιτέχνης με τα περισσότερα streams και ο άνδρας καλλιτέχνης που βρισκόταν στο Top 10 του «Billboard’s Hot 100» επί πολλές εβδομάδες συνεχόμενα.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο καλλιτέχνης κατέχει το ρεκόρ ως ο πρώτος και μέχρι στιγμής μοναδικός καλλιτέχνης στην ιστορία του Spotify που έφτασε τα 100 εκατομμύρια μηνιαίους ακροατές από τα τέλη Φεβρουαρίου, βρίσκεται μακράν στην κορυφή της κατηγορίας. Και όμως, ακόμη και μέσα στις λίγες εβδομάδες που πέρασε το εννιαψήφιο όριο, ο τραγουδιστής του “Starboy” έχει αποκτήσει ακόμη περισσότερους followers στο streaming – μέχρι και 111,4 εκατομμύρια, σύμφωνα με την έκθεση Guinness. 

Ποια πρόσωπα ακολουθούν

Και υπάρχει αρκετά μεγάλη απόσταση μεταξύ αυτού του μυστηριώδους αριθμού και του επόμενου καλλιτέχνη στη λίστα, της Miley Cyrus, η οποία αυτή τη στιγμή συγκεντρώνει 82,4 εκατομμύρια μηνιαίους ακροατές στον απόηχο της κυκλοφορίας του πολυαναμενόμενου όγδοου στούντιο άλμπουμ της Endless Summer Vacation. Άλλοι καλλιτέχνες που ακολουθούν τον The Weeknd είναι η Shakira (81,6 εκατομμύρια), η Ariana Grande (80,6 εκατομμύρια), η Taylor Swift (80. 2 εκατομμύρια), η Rihanna (78,5 εκατομμύρια) και ο Ed Sheeran (77,5 εκατομμύρια).

{https://www.youtube.com/watch?v=XXYlFuWEuKI}

Πριν από λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα, ο The Weeknd σάρωσε τα βραβεία Juno 2023 στην πατρίδα του, τον Καναδά, παίρνοντας τέσσερα βραβεία, συμπεριλαμβανομένων τόσο του καλλιτέχνη της χρονιάς όσο και του τραγουδοποιού της χρονιάς για τέταρτη φορά- single της χρονιάς για τρίτη φορά (για το “Sacrifice” του 2022)l και pop άλμπουμ της χρονιάς (για το Dawn FM).

{https://twitter.com/KBCChannel1/status/1638612052657709058?s=20}

#ΡΕΚΟΡ_ΓΚΙΝΕΣ #ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ #SPOTIFY #ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ

 

 

​ 

 

Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις 

Latest from Blog

Generated by Feedzy