Σταύρος Νικολαΐδης για Κυριάκο Βελόπουλο: Έφτασα στα όριά μου, γι’αυτό έκανα βίντεο

«Δεν έχουμε δικαίωμα να λέμε την άποψη μας;», αναρωτήθηκε ο Σταύρος Νικολαΐδης.

Για το πρόσφατο ξέσπασμα του Κυριάκου Βελόπουλου, με αφορμή τις δηλώσεις της Θέμιδος Μπαζάκα περί θρησκευτικών στην παιδεία, τοποθετήθηκε με λόγο αιχμηρό ο Σταύρος Νικολαΐδης στην κάμερα του Πρωινού την Τετάρτη στον ΑΝΤ1.

«Κάνω πολύ σπάνια βίντεο στα social media, δεν ασχολούμαι, αλλά τώρα έφτασα μέχρι εδώ. Δεν φτάνει που οτιδήποτε και να πούμε σε μια συνέντευξη, δεχόμαστε επίθεση; Μιλάω γενικά για τους καλλιτέχνες αλλά και για τον οποιονδήποτε.

Οποιοσδήποτε λέει την άποψη του σε μια συνέντευξη, βγαίνει ο κάθε αργόσχολος και τρώει επίθεση και βρισίδια στα ανώνυμα social. Φτάσαμε, λοιπόν, στο σημείο ένας αρχηγός κόμματος να μιλάει από το βήμα της βουλής για τη συνέντευξη μιας ηθοποιού που δήθεν δεν ήξερε και το όνομα της;» τόνισε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

«Δηλαδή άμα ο Βελόπουλος δεν ξέρει το όνομα της Μπαζάκα, δείχνει την άποψη του και τη θέση που έχει απέναντι στον πολιτισμό. Χαρακτηρίζει μια ηθοποιό ανήθικη από το βήμα της βουλής; Γιατί; Επειδή είπε την άποψη της; Δεν το καταλαβαίνω! Αυτή είναι η άποψη της! Δεν έχουμε δικαίωμα να λέμε την άποψη μας;».

«Να διορθώσω αυτό για το ήθος, που όλοι το έχουν καραμέλα και το λένε και είναι λάθος. Ηθοποιός δεν σημαίνει ποιώ ήθος! Στην αρχαία γλώσσα ήθος σήμαινε ο χαρακτήρας, άρα ο ηθοποιός λεγόταν αυτός που έπλαθε χαρακτήρες.

Αυτό σημαίνει, κ. Βελόπουλε, ηθοποιός. Αλλά και τη σημερινή έννοια του όρου να το πάρουμε, γιατί είναι υποχρεωμένος ένας ηθοποιός σώνει και καλά να ποιεί ήθος; Δεν είναι άνθρωπος αυτός;

Εδώ δεν ποιούν ήθη οι ίδιοι οι ιερείς! Ή μήπως ποιεί ήθος ένας άνθρωπος που πουλάει επιστολές του Ιησού και φάρμακα για την φαλάκρα» συμπλήρωσε, ακόμα, ο Σταύρος Νικολαΐδης στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα.

To άρθρο Σταύρος Νικολαΐδης για Κυριάκο Βελόπουλο: Έφτασα στα όριά μου, γι’αυτό έκανα βίντεο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

 

Latest from Blog