Συγκροτήθηκε η Ειδική Διακομματική Επιτροπή για τις εκλογές 2023, από ποια πρόσωπα απαρτίζεται

Αύριο, Τρίτη 30 Μαΐου και ώρα 13.00 συνεδριάζει η Διακομματική Επιτροπή με θέμα την εξέταση ενστάσεων επί απορριπτικών αποφάσεων εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού.

Τις προτάσεις των πολιτικών κομμάτων και των συνασπισμών πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπείτο στη Βουλή που διαλύθηκε, με τις οποίες ορίστηκαν οι εκπρόσωποί τους, που θα μετέχουν στην Ειδική Διακομματική Επιτροπή, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. 

Η πρώτη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη στο Υπουργείο Εσωτερικών επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας 15, 10674, Αθήνα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του 1ου ορόφου. Η Ειδική Διακομματική Επιτροπή απαρτίζεται από έναν εκπρόσωπο κάθε πολιτικού κόμματος ή συνασπισμού πολιτικών κομμάτων, που εκπροσωπείτο στη Βουλή που διαλύθηκε.

Ειδικότερα αποφασίστηκε πως: «Συγκροτούμε Ειδική Διακομματική Επιτροπή της παρ. 6 του άρθρου 2 του ν. 4648/2019, αποτελούμενη από τους εκπροσώπους των παρακάτω πολιτικών κομμάτων και συνασπισμών πολιτικών κομμάτων, ως ακολούθως:

Α’ ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:
1. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, κ. Νικόλαος Παπουτσής
2. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣΥΜΜΑΧΙΑ,
κ. Κώστας Πουλάκης
3. ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, κ. Θωμάς Πολίτης
4. ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ, κ. Βασίλης Δημόπουλος
5. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, κ. Ευάγγελος Φανίδης

Β΄ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:
1. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, κ. Νικόλαος Θεοδωρόπουλος
2. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣΥΜΜΑΧΙΑ,
κα Δανάη Κολτσίδα
3. ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής κα Ελευθερία Τούρβα
4. ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ, κ. Νίκος Νικητόπουλος
5. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, κ. Παύλος Σαράκης

2. Εισηγητής ορίζεται ο κ. Ανδρέας Ποττάκης, Συνήγορος του Πολίτη, με αναπληρωτή τον κ. Ιωάννη Μόσχο, Βοηθό Συνήγορο για την Ίση Μεταχείριση.

3. Στην Επιτροπή μετέχει η Υπουργός Εσωτερικών, ως Πρόεδρος, την οποία αναπληρώνει σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος, σύμφωνα με την παρ. 1στ του προοιμίου της παρούσας, ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης, Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

4. Η Επιτροπή έχει αποφασιστική αρμοδιότητα και έργο της είναι η εξέταση ενστάσεων επί απορριπτικών αποφάσεων εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού, για τις οποίες δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία της παρ. 5 του άρθρου 2 του ν. 4648/2019, ο έλεγχος συγκεκριμένων αιτήσεων κατόπιν αιτήματος μέλους ή μελών της Επιτροπής, καθώς και ο δειγματοληπτικός έλεγχος των αιτήσεων που έγιναν αποδεκτές κατά την παρ. 3 του ως άνω άρθρου.

5. Τη Γραμματειακή Υποστήριξη της Επιτροπής αναλαμβάνουν οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών:
α) Παρασκευή Καλδή, υπάλληλος του κλάδου ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού,
β) Θεοδόσιος Φλώρος, υπάλληλος του κλάδου ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού,
γ) Κοσμάς Χατζηβασίλογλου, υπάλληλος του κλάδου ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού.

Έργο της Γραμματείας της Επιτροπής είναι η προετοιμασία των εισηγήσεων, η λήψη και διαβίβαση των αιτήσεων, η τήρηση πρακτικών, η αρχειοθέτηση και ταξινόμηση όλων των εγγράφων της Επιτροπής καθώς και κάθε άλλη απαιτούμενη εργασία για την εύρυθμη λειτουργίας της.

#ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΕΘΝΙΚΕΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ_ΕΚΛΟΓΩΝ_2023 #ΟΔΗΓΟΣ_ΕΚΛΟΓΩΝ #ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ_ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ #ΕΚΛΟΓΙΚΗ_ΕΠΙΤΡΟΠΗ #ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ_ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

 

​ 

 

Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις 

Latest from Blog