Τέξας: Έκκληση να περιοριστεί το mining κρυπτονομισμάτων!

Θέλοντας να βεβαιωθεί ότι το δίκτυο ηλεκτροδότησης της πολιτείας δεν θα καταρρεύσει (ξανά), ο Κυβερνήτης του Τέξας – Greg Abbot – κάλεσε τους εξορύκτες κρυπτονομισμάτων να διευκολύνουν την κατάσταση και να περιορίσουν τις δραστηριότητές τους.
Σύμφωνα με το Bloomberg, τον περασμένο Οκτώβριο ο Abbot είχε μια συνάντηση με δεκάδες επιχειρηματίες και παράγοντες από το χώρο των κρυπτονομισμάτων, κατά τη διάρκεια της οποίας ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να τερματίσουν τις εξορυκτικές τους δραστηριότητες σε περίπτωση που το δίκτυο ηλεκτροδότησης του Τέξας καταρρεύσει ολοκληρωτικά – όπως τον Φεβρουάριο του 2021.

H «φθηνή» ηλεκτρική ενέργεια και οι ευνοϊκές προς τον κλάδο διατάξεις της πολιτείας δημιούργησαν ένα εξαιρετικά δελεαστικό υπόβαθρο για τους miners (βλ. Riot Blockchain, Bitdeer Group, Argo Blockchain κ.ά.), τη στιγμή που διάφορες κυβερνήσεις (από την Κίνα μέχρι το Καζακστάν και την Ισλανδία) έχουν περιορίσει ή απαγορεύσει εντελώς την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων λόγω της πίεσης που ασκείται στα ηλεκτρικά δίκτυα.

Latest from Blog