Connect
To Top

Τα πολυπόθητα 200 sneakers του Virgil Abloh άγγιξαν τα 25 εκατ. δολάρια, σε δημοπρασία

Μια δημοπρασία 200 ζευγαριών σε αποκλειστικό χρωματισμό και σε διάφορα μεγέθη, από τα αθλητικά παπούτσια Louis Vuitton και Nike Air Force 1 που δημιούργησε ο αείμνηστος Αμερικανός σχεδιαστής Virgil Abloh άγγιξε το συνολικό ποσό των 25 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με ανακοίνωση του οίκου Sotheby’s. Το υψηλότερο ποσό που καταβλήθηκε για ένα από τα ζευγάρια ήταν πάνω από 350.000 δολάρια -μέγεθος 5- κατά τη διάρκεια ηλεκτρονικής δημοπρασίας, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών.

Η αρχική προσφορά ξεκίνησε στα 2.000 δολάρια ανά ζευγάρι και οι εκτιμήσεις του οίκου Sotheby’s ήταν μεταξύ 5.000 με 15.000 δολαρίων το καθένα. Τελικά τα αθλητικά παπούτσια, τα οποία είναι σε μεγέθη από πέντε έως 18, ξεπέρασαν κατά μέσο όρο τα 100.000 δολάρια ανά ζευγάρι, ενώ τα φθηνότερα πωλήθηκαν περίπου στα 75.000 δολάρια.

Τα εμβληματικά αθλητικά παπούτσια κατασκευασμένα από δέρμα μοσχαριού, δημιουργήθηκαν αρχικά για την ανδρική συλλογή άνοιξη-καλοκαίρι 2022 της Louis Vuitton, της οποίας ο Abloh ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής. Ο πολυτάλαντος σχεδιαστής πέθανε τον Νοέμβριο σε ηλικία 41 ετών μετά από μία σπάνια, επιθετική μορφή καρκίνου.

Στενός συνεργάτης του Κάνιε Γουέστ (Kanye West), ήταν ο πρώτος έγχρωμος Αμερικανός, επικεφαλής σχεδιαστής των ανδρικών ενδυμάτων του κορυφαίου γαλλικού οίκου μόδας.

Τα sneakers, διαθέτουν την εκτύπωση «Louis Vuitton Air» στη γλώσσα, το «Air» στη γραμματοσειρά Helvetica που χρησιμοποιεί ο Abloh στη σόλα και τα κλασικά μοτίβα του οίκου στο επάνω μέρος. Ο Virgil Abloh σχεδίασε αυτά τα ζεύγη για την 40ή επέτειο του Nike Air Force 1.

Τα έσοδα από την πώληση θα διατεθούν στο Ταμείο Υποτροφιών «The Virgil Abloh ‘Post-Modern’ Scholarship Fund, το οποίο ο Αμερικανός σχεδιαστής είχε δημιούργησε για να ενισχύσει σπουδαστές αφροαμερικανών ή αφρικανικής καταγωγής.

You must be logged in to post a comment Login

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ FASHION

 • Δέστην… Σωστά!

  Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των ανδρών είναι η ώρα που πρέπει να δέσουν την γραβάτα τους. Επειδή δεν θα έχεις...

  The Reporter17/11/2018
 • Μυρίζεις άνδρας με λιγότερα από 10 ευρώ…

  Ένας άνδρας στιγματίζει και ορίζει τον χώρο του πάντα με το άρωμα του… Στην εποχή μας που οι τιμές έχουν ξεφύγει...

  The Reporter21/10/2018
 • Barber Story…

  Από τον προϊστορικό άνδρα και τον Μέγα Αλέξανδρο μέχρι τα μπαρμπέρικα του μεσαίωνα και τα πρώτα ξυραφάκια, ο Αρχαιολόγος – Ιστορικός...

  The Reporter20/10/2018
 • Ρολόγια: Το must για κάθε άνδρα

  Η αγορά ενός vintage ρολογιού μπορεί να είναι πολύ ακριβή. Αν ψάχνεις να αγοράσεις ένα ρολόι από τις πιο γνωστές μάρκες...

  The Reporter19/10/2018
 • Μάθε τα πάντα για τα ανδρικά αρώματα

  Τα διαφορετικά αρώματα ξυπνάνε διαφορετικά συναισθήματα και αναμνήσεις σε διαφορετικούς ανθρώπους. Αυτό ισχύει για όλο τον κόσμο. Το ανδρικό άρωμα δεν...

  The Reporter12/10/2018
 • Το κασκόλ μπορεί να γίνει το αγαπημένο σου αξεσουάρ

  Το ανδρικό κασκόλ είναι ένα αγαπημένο αξεσουάρ του χειμώνα που υπόσχεται στιλάτες εμφανίσεις και ζεστό ντύσιμο κάθε ώρα της ημέρας. Θα σου δείξω οκτώ μοναδικούς...

  The Reporter07/10/2018
"Άνδρας ή άντρας ονομάζεται ο άνθρωπος που ανήκει στο αρσενικό φύλο. Με τον όρο άνδρας αναφερόμαστε συνήθως σε έναν ενήλικα αρσενικού φύλου. Η βασική διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα εντοπίζεται στους γεννητικούς αδένες και την πρόσθια υποθαλάμια περιοχή.
Για τα αρσενικά κατά τη διάρκεια της εφηβείας, η τεστοστερόνη, μαζί με τις γοναδοτροπίνες που απελευθερώνονται από το βλεννογόνο αδένα, υποκινούν τη σπερματογένεση, και έτσι την πλήρη σεξουαλική διάκριση ενός αρσενικού από ένα θηλυκό.

Ο ανδρισμός είναι μια μορφή πολιτισμού. Περιλαμβάνει την ασφάλεια, την ευθύνη, την ανιδιοτέλεια, και γενικούς κανόνες ηθικής, όπως ειλικρίνεια, και σεβασμός.

Όλα αυτά και πολλά ακόμα που θα ανακαλύψετε είναι το ManTalk..