Τρομοκρατία: Τα άλλα χτυπήματα που ετοίμαζαν οι Πακιστανοί και το e-mail από Ελβετία που «ξετύλιξε» το κουβάρι

Άλλες τέσσερις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Αθήνα και Ζάκυνθο, εκτός από την εβραϊκή συναγωγή/εστιατόριο, ετοίμαζαν οι Πακιστανοί συλληφθέντες και οι εγκέφαλοι του κυκλώματος που τους καθοδηγούσαν.

Στον αρχικό σχεδιασμό ήταν να κάνουν «τυφλό χτύπημα» στην πρωτεύουσα τα Χριστούγεννα που μας πέρασαν.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ , οι συνομιλίες καταγράφουν σχέδια ακόμα και για να τοποθετήσουν σακίδιο με εκρηκτικά ή στην Αθήνα ή στη Ζάκυνθο, βάζοντας στο στόχαστρο επιχειρηματίες με δραστηριότητα στο Ισραήλ. Παράλληλα, γίνεται λόγος ακόμα και για τυφλές ανθρωποκτονίες στη νησιωτική Ελλάδα.

Το mail που ξετύλιξε το κουβάρι και οι συνομιλίες για τα «χτυπήματα»

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται στα μέσα Φεβρουαρίου, όταν έφτασε ένα μήνυμα στην αντιτρομοκρατική από άγνωστο αποστολέα.

Το mail έγραφε ότι ομάδα Πακιστανών ετοιμάζει χτύπημα με όπλα και εκρηκτικά στην Ελλάδα. Τα σχέδια ήταν αποθηκευμένα στα κινητά τηλέφωνα και στους υπολογιστές των μελών της οργάνωσης.

Στο ίδιο μήνυμα ανέφερεται ότι αρχηγός ήταν ο 27χρονος που συνελήφθη στη Ζάκυνθο και είχαν αποστείλει και τη φωτογραφία του. Μετά από έρευνα αποδείχθηκε ότι η διεύθυνση που στάλθηκε το mail στις ελληνικές αρχές ήταν από εταιρία στην Ελβετία.

Την ίδια ώρα, σοκ προσκαλούν οι συνομιλίες των δύο συλληφθέντων με τον εγκέφαλο της οργάνωσης στο Ιράν. «Όσο θα μεγαλώνουν τα νούμερα τόσο θα μεγαλώσουν τα λεφτά. Αν φτάσουν μέχρι 5-6 άτομα μιλάμε και για 20 εκατ. ρουπίες», λέει ο εγκέφαλος από το Ιράν.

«’Έρχονται οι γιορτές των Χριστουγέννων και θα μπορούσαμε να βρούμε πολύ κόσμο μαζεμένο στο ίδιο σημείο. Θα μπορούσαμε να το βάλουμε σε ένα σημείο και από εκεί και εκεί να τιναχτεί πολύς κόσμος. Αυτό θα μπορούσα να κάνω και εδώ στο νησί, θα μπορούσα να το κάνω και στην Αθήνα αν είχαμε τα πράγματα αυτά που έλεγες», απαντά ο 27χρονος.

#ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ #ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ #EMAIL #ΕΛΒΕΤΙΑ

 

 

​ 

 

Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις 

Latest from Blog

Generated by Feedzy