Απίστευτα αντικείμενα βγάζουν οι γιατροί μέσα από τα σώματα ασθενών

24/09/2022

Στις εντατικές, οι γιατροί αντιμετωπίζουν το φάσμα της ζωής, του θανάτου και οτιδήποτε ενδιάμεσο. Σε εκείνα τα αποστειρωμένα και λευκά δωμάτια σώζουν ζωές, αποφεύγουν τραγωδίες και μερικές φορές βλέπουν τις πιο βαθιά αμήχανες στιγμές μας.

Τα τελευταία χρόνια, όλο και πιο συχνά στις εντατικές όλου του κόσμου οι γιατροί έρχονταν αντιμέτωποι με αφαιρέσεις ξένων σωμάτων. Οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν ενήλικες και αντικείμενα που έβαλαν μόνοι τους τον πρωκτό, στον κόλπο και την ουρήθρα για σεξουαλική απόλαυση, τα οποία χρειάστηκαν ιατρική παρέμβαση για να αφαιρεθούν.

Στο Πακιστάν και άλλα μέρη της Ασίας, το φαινόμενο δεν καταγράφεται τόσο όσο σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, που έχει το μεγαλύτερο ποσοστό περιπτώσεων εισαγωγής ξένου σώματος στον πρωκτό. Στην πακιστανική κοινωνία το σεξ και ο αυνανισμός θεωρούνται ταμπού, και υπόκειται σε αυστηρούς θρησκευτικούς και πολιτισμικούς κώδικες. Παρόλα αυτά, οι γιατροί εξακολουθούν να βγάζουν πληθώρα καθημερινών αντικειμένων από τις σεξουαλικές οπές ασθενών.

«Έχω δει ανθρώπους με διάφορα αντικείμενα, μικρά και μεγάλα, απίθανα πράγματα», λέει στο VICE World News ο γενικός χειρουργός Dr. Rizwan Azami που ζει στο Καράτσι. Ο Azami έχει αφαιρέσει χειρουργικά αντικείμενα από 20 ασθενείς τα τελευταία 40 χρόνια.

Περιστατικά περιλαμβάνουν κυλινδρικά αντικείμενα για πρωκτική διέγερση όπως φακούς, μεταλλικές ράβδους, βελόνες πλεξίματος, dildos, δονητές και πιο συχνά μπουκάλια, καθώς επίσης καρότα, ρεπανάκια και αγγούρια. Επίσης, ξύλα, πέτρες, κουτάλες, μεταλλικές κούπες, οδοντόβουρτσες, χερούλια βούρτσας, γυαλιά, ακόμα και ένα μαχαίρι. Σε ό,τι αφορά την ουρήθρα, τα αντικείμενα που αναφέρθηκαν είναι στιλό, μεταλλικά σύρματα, καρφιά χωρίς κεφάλι, θερμόμετρα και τσιμπιδάκια. Η πλειοψηφία των περιπτώσεων αφορά άνδρες μεταξύ 15 και 80 ετών.

Μια πρόσφατη μελέτη ασχολήθηκε με τις περιπτώσεις ξένων σωμάτων στον πρωκτό, ανάμεσά τους κι αυτά που χρησιμοποιήθηκαν για αυνανισμό. Τα αντικείμενα που βρέθηκαν περιλάμβαναν ένα σπρέι, ένα κερί, μια πλαστική θήκη οδοντόβουρτσας, μπουκάλια και μπαταρίες. Μια άλλη μελέτη του 2019 κατέγραψε αφαιρέσεις ξένων σωμάτων από τον πρωκτό στην πόλη Σουκούρ, στα νότια του Πακιστάν.

«Το πρώτο που βρήκα ήταν ένα πράσινο ραβδί – ο τύπος το είχε βάλει τόσο βαθιά που είχε τρυπήσει το έντερο και μπήκε στην κοιλιά του. Άλλα αντικείμενα ήταν ένας λαμπτήρας, μια σιδερένια ράβδος, ένα μπουκάλι και μια βούρτσα μαλλιών», είπε στο VICE World News ο γιατρός της εντατικής, Feroz Khawaja, από τη Λαχόρη. Μέσα σε έναν χρόνο βρέθηκε αντιμέτωπος με δέκα περιστατικά εισαγωγής ξένων σωμάτων.

«Ένας άνδρας, πολύ ηλικιωμένος, ήρθε με απόφραξη του ουροποιητικού – βασικά ένα δαχτυλίδι πέους φτιαγμένο από κλωστή είχε κολλήσει στο πέος του».

Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι πίσω από την προσπάθεια των ανθρώπων αυτών να αυνανιστούν με καθημερινά αντικείμενα, βρισκόταν η διάθεση σεξουαλικού πειραματισμού και κάποιες φορές, μαζοχιστικές επιθυμίες με σκοπό την ενίσχυση της απόλαυσης.

«Οι άνθρωποι είναι περίεργα πλάσματα. Θέλουν να αυξήσουν την απόλαυσή τους χρησιμοποιώντας διάφορα καινούργια αντικείμενα», είπε στο VICE World News η σεξοθεραπεύτρια Tahira Rubab, από τη Λαχόρη.

Στο Πακιστάν, η δημόσια αντίληψη και στάση γύρω από τη σεξουαλικότητα και τον αυνανισμό υπαγορεύονται υπό το πρίσμα θρησκευτικής παράδοσης και πολιτικής. Οι διάλογοι και οι εκφράσεις που αφορούν το σεξ συχνά συναντούν δημόσια κατακραυγή και κριτική.

Σύμφωνα με μια έρευνα πάνω στη σεξουαλική στάση των νέων στη νότια επαρχία Σιντ, 94% των συμμετεχόντων παραδέχτηκαν ότι αυνανίζονταν αλλά 74% το συνέδεαν με συναισθήματα ενοχής. Η αυστηρή κοινωνική ηθική και η απουσία επαρκούς σεξουαλικής αγωγής δημιουργεί καταπιεσμένες σεξουαλικές επιθυμίες και αγωνίες στους ανθρώπους.

«Έχω δει ανθρώπους να κλαίνε μπροστά μου όταν αποκαλύπτουν τις σεξουαλικές τους φαντασιώσεις επειδή ένιωθαν ότι δεν μπορούσαν να βρουν κανέναν να μιλήσουν γι’ αυτά κι αυτό τους προκαλεί μεγαλύτερη απόγνωση. Δεν υπάρχει μέρος όπου μπορούν να μιλήσουν ανοιχτά και να πάρουν ακόμα και τις πιο βασικές πληροφορίες για το σεξ και το σώμα τους», λέει η Rubab.

Στις περιπτώσεις ξένων σωμάτων που αφορούν σεξουαλική απόλαυση, οι περισσότεροι ασθενείς δεν νιώθουν άνετα να αποκαλύψουν τον λόγο του τραυματισμού τους, λένε οι γιατροί. Λόγω αυτού δεν αναζητούν γρήγορα ιατρική βοήθεια.

«Ντρέπονται που πρέπει να δώσουν εξηγήσεις. Δεν θέλουν να το συζητήσουν και ντρέπονται. Δεν είναι μόνο ότι πρέπει να το εξηγήσουν σε έναν άγνωστο αλλά έχουν έναν φόβο ότι ένας γιατρός θα το ξεφουρνίσει στην οικογένειά τους ή στο προσωπικό. Είναι πολύ έντονο συναισθηματικά για εκείνους», λέει ο Azami.

«Όταν τελικά ζητάνε βοήθεια, δεν θέλουν να αποκαλύψουν τα πάντα. Λένε “Δεν ξέρουμε πώς έγινε”. Φαντάσου ένα αντικείμενο με διάμετρο δέκα πόντους να μπαίνει στον κώλο σου χωρίς να το βάλει κανείς. Πώς γίνεται δηλαδή;».

Δημοφιλή Θέματα

Latest from Blog

Euro 2024: «Τρελαμένος» Κροάτης τραγουδάει για… χάρη της «Χρβάτσκα» σε ζωντανή σύνδεση! – Τουλάχιστον 100.000 Κροάτες στη Γερμανία

Πρεμιέρα για το Euro 2024 στη Γερμανία και το Βερολίνο, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια, χωρίς ωστόσο να επηρεάζει το εορταστικό κλίμα της διοργάνωσης.…

Γ. Κορακίδης: Ο παγκόσμιος πρωταθλητής που προπονειται σε χωράφι με μεζούρα, μπιτόνια από λάδι και… απορρυπαντικά

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Γ. Κορακίδης, μιλάει από το Κιλκίς στο «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» για τις άθλιες συνθήκες προπόνησής του, σε ένα χωράφι χρησιμοποιώντας μέχρι μπιτόνια από ελαιόλαδο και απορρυπαντικά για την προπόνησή του.…

EURO 2024: Πρεμιέρα με… θρίαμβο για τα «πάντσερ» (video)

Με τρομερή ένταση στο παιχνίδι της, η Γερμανία μετέτρεψε σε… παράσταση για έναν ρόλο την πρεμιέρα της στο EURO 2024, συντρίβοντας την Σκωτία με 5-1 στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου κι έκανε την καλύτερη δυνατή εκκίνηση στη διοργάνωση. Με δύο γκολ απ’ τους Βιρτς και Μουσιάλα στο…

Πρωταθλητής Ελλάδας ο Παναθηναϊκός

Μία από τις συγκλονιστικότερες σειρές τελικών στην Ιστορία, στα πλέι οφ της Basket League έλαβε τέλος, με την ανάδειξη του Παναθηναϊκού σε Πρωταθλητή Ελλάδας 2024, ανήμερα της 37ης επετείου της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου από την εθνική ανδρών στο Ευρωμπάσκετ του 1987. Στον 5ο και τελευταίο τελικό, μέσα στο κατάμεστο…