Απίστευτη περίπτωση με την Crypto να κάνει κατάθεση 10 εκ. δολαρίων αντί για 100 δολ. σε μία Αυστραλή. Ποιά απόφαση πήρε το δικαστήριο

Η πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων Crypto.com φαίνεται, όπως αποκαλύπτει ο Guardian, ότι μετέφερε κατά λάθος 10,5 εκατομμύρια δολάρια σε μια Αυστραλή κατά την επεξεργασία μιας επιστροφής χρημάτων 100 δολαρίων και δεν κατάλαβε το σφάλμα για επτά μήνες.

Η εταιρεία – η οποία πλήρωσε τον αστέρα του Χόλιγουντ Ματ Ντέιμον για να εμφανιστεί σε διαφήμιση του Super Bowl με το σύνθημα «η τύχη ευνοεί τους γενναίους» – ανακάλυψε ότι είχε μεταφέρει κατά λάθος την περιουσία στη γυναίκα της Μελβούρνης Thevamanogari Manivel τον Δεκέμβριο του 2021, επτά μήνες μετά το λάθος.

Το Crypto.com, το οποίο λειτουργεί ως Foris GFS στην Αυστραλία, είχε πληρώσει 10,5 εκατομμύρια δολάρια αντί για επιστροφή 100 δολαρίων, αφού ο αριθμός λογαριασμού της Manivel εισήχθη κατά λάθος στο πεδίο του ποσού πληρωμής.

Η εταιρεία ξεκίνησε νομική αγωγή στο ανώτατο δικαστήριο της Βικτώριας φέτος και τον Φεβρουάριο δεσμεύτηκε ο λογαριασμός της Manivel’s Commonwealth Bank, αλλά τα περισσότερα χρήματα είχαν μεταφερθεί σε άλλους λογαριασμούς – οι οποίοι αργότερα δεσμεύτηκαν.

Το δικαστήριο άκουσε ότι 1,35 εκατομμύρια δολάρια από τα χρήματα είχαν χρησιμοποιηθεί για την αγορά ενός σπιτιού τεσσάρων υπνοδωματίων στο Craigieburn στα βόρεια της Μελβούρνης τον Φεβρουάριο και η ιδιοκτησία του ακινήτου μεταβιβάστηκε στη συνέχεια στο όνομα της αδελφής του Manivel, Thilagavathy Gangadory, που ζει στη Μαλαισία. .

Οι προσπάθειες να εξυπηρετηθούν οι εντολές παγώματος της Gangadory ήταν ανεπιτυχείς, καθώς δεν απάντησε ποτέ σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τους δικηγόρους του Crypto.com. Η μόνη επικοινωνία που παρασχέθηκε στο δικαστήριο ήταν μια απάντηση μέσω email στους δικηγόρους της Manivel λέγοντας «λήφθηκε, ευχαριστώ».

Οι δικηγόροι της Manivel ενημέρωσαν το Crypto.com ότι ο Gangadory «ζητούσε νομική συμβουλή», άκουσε το δικαστήριο.

Ως αποτέλεσμα, εκδόθηκε μια απόφαση ερήμην στο Crypto.com για να αναγκάσει την Gangadory να πουλήσει το ακίνητο το συντομότερο δυνατό, με τα χρήματα να μεταφερθούν στο Crypto.com, καθώς και με τόκους ύψους 27.369,64 $.

Το Crypto.com αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση ενώ βρισκόταν ενώπιον του δικαστηρίου.

Latest from Blog