Απίστευτο: Οφθαλμίατρος αφαίρεσε 23 φακούς επαφής από το μάτι ασθενούς (pics)

Μια γιατρός από την Καλιφόρνια μοιράστηκε ένα παράξενο βίντεο στο οποίο αφαιρεί 23 φακούς επαφής από το μάτι μιας ασθενούς.

Το βίντεο της οφθαλμίατρου Δρ. Κατερίνα Κουρτέεβα με το να βγάζει τον έναν φακό επαφής μετά τον άλλο έχει γίνει viral με εκατομμύρια προβολές. Σύμφωνα με την ανάρτησή της στο Instagram, η ασθενής έβαζε έναν νέο φακό επαφής κάθε μέρα για 23 ημέρες, αλλά δεν έβγαλε ποτέ τους άλλους. «Μια σπάνια περίπτωση που κάποιος “ξέχασε” να βγάλει φακούς επαφής το βράδυ και συνέχισε να βάζει έναν καινούργιο κάθε πρωί», έγραψε στη σελίδα California Eye Associates.

Η οφθαλμίατρος είπε ότι δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε, όταν η ασθενής εμφανίστηκε παραπονούμενη για πόνο και θολή όραση.

«Στο μυαλό μου έτρεχαν οι πιθανότητες του τι θα μπορούσε να είναι: ένα κομμάτι σπασμένου φακού επαφής, μια γρατσουνιά στον κερατοειδή, μια μόλυνση, μια βλεφαρίδα ή υπολείμματα από το μακιγιάζ. Θα ήξερα με βεβαιότητα μόνο όταν έκανα την εξέταση», είπε η οφθαλμίατρος στο Business Insider.

«Όταν της ζήτησα να κοιτάξει κάτω, μπορούσα να δω τις άκρες από μερικούς φακούς επαφής κολλημένους μεταξύ τους. Τραβώντας τους έξω, ένιωσα ότι μπορούσα να δω ακόμα περισσότερους και ζήτησα από τον βοηθό μου να πάρει το τηλέφωνό μου για να καταγράψει την αφαίρεση», είπε και συνέχισε:

«Ζητώντας από την ασθενή να ξανακοιτάξει κάτω, μπορούσα να δω μια τεράστια, σκούρα μωβ άμορφη μάζα φακών επαφής κολλημένη στο μάτι της. Έμοιαζε σχεδόν με δεύτερη κόρη οφθαλμού. Άρχισα απαλά να χρησιμοποιώ μπατονέτα για να βγάλω τους φακούς έναν προς έναν, όπως θα μοιράζατε μια τράπουλα», περιέγραψε και σημείωσε ότι σκέφτηκε «ότι αυτή θα μπορούσε να είναι η στιγμή μου στο βιβλίο Γκίνες».

Latest from Blog