Απολύθηκε από “Το Βήμα” ο δημοσιογράφος, γιος του Μίχου. Τι απαντά η “Αλτερ Εγκο”

Ανακοίνωση εξέδωσε ο όμιλος ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ για τον δημοσιογράφο, γιο του 53χρονου κατηγορούμενου για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό.

Ο Παναγιώτης Μίχος, είχε αναρτήσει νωρίτερα ότι απολύθηκε από το Βήμα όπου εργάζονταν μετά την αποκάλυψη της δράσης του πατέρα του κάνοντας λόγο για «φρικτές και κτηνώδεις πράξεις» που δεν χωρούν σε ανθρώπινο νου. Ωστόσο κατηγόρησε την εφημερίδα «Το Βήμα» ότι τον απέλυσαν, ταυτίζοντάς τον με όσα κατηγορείται ο πατέρας του, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη

Απαντώντας, ο όμιλος ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ, όπου ανήκει «Το Βήμα», απαντά ότι δεν στιγματίζει ανθρώπους με κριτήριο την οικογενειακή σχέση. Ωστόσο αποκαλύπτει ότι «ο ίδιος αποδέχθηκε ότι εδώ και εβδομάδες γνώριζε για τη δράση του πατέρα του και εκ των πραγμάτων ήταν μέρος μιας προσπάθειας να αποσιωπηθεί η βαρβαρότητα σε βάρος της ανήλικης». Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει ο όμιλος, ζήτησαν από τον δημοσιογράφο να μείνει στο περιθώριο μέχρι να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση, ωστόσο εκείνος δεν την αποδέχθηκε και «έθεσε εαυτόν εκτός ομίλου».

Η ανακοίνωση του ομίλου ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ:

«Δεν πήραμε αβασάνιστα, ούτε ελαφρά τη καρδία, την απόφαση διακοπής της συνεργασίας μας με τον κ. Παναγιώτη Μίχο.

Σεβόμαστε τους συνεργάτες μας και δεν δεχόμαστε λογικές ισοπεδωτικού στιγματισμού ανθρώπων με κριτήριο την οικογενειακή σχέση. Σε αυτό το πλαίσιο, του ζητήσαμε ευλόγως να μείνει στο περιθώριο, μέχρις ότου διερευνηθεί πλήρως η όλη υπόθεση.

Και τούτο γιατί ο ίδιος αποδέχθηκε ότι εδώ και εβδομάδες γνώριζε για τη δράση του πατέρα του και εκ των πραγμάτων ήταν μέρος μιας προσπάθειας να αποσιωπηθεί η βαρβαρότητα σε βάρος της ανήλικης.

Μη αποδεχόμενος τη λογική και δίκαιη πρότασή μας, έθεσε εαυτόν εκτός ομίλου».

Η ανάρτηση του Παναγιώτη Μίχου:

Δείτε την ανάρτηση του Παναγιώτη Μίχου:

«Οι φρικτές και κτηνώδεις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο πατέρας μου δεν χωρούν σε ανθρώπινο νου. Όμως υπάρχει οικογενειακή ευθύνη;

Οι περισσότεροι φαίνεται πως την υιοθετούν. Την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, η διεύθυνση της εφημερίδας “Το Βήμα” με απέλυσε. Με ταύτισαν με όσα κατηγορείται ο πατέρας μου.

Είμαι πολύ περήφανος που για δύο χρόνια ήμουν διπλωματικός συντάκτης του “Βήματος”. Ήταν σπουδαία εμπειρία· την πέτυχα και την έζησα με τη δουλειά μου. Και είμαι περήφανος για αυτό!

Αν υπάρχουν κτήνη που κάνουν όσα ακούμε και διαβάζουμε τις τελευταίες μέρες, φροντίστε να μη γίνεστε και εσείς κτήνη “σκοτώνοντας”, απειλώντας ή καταστρέφοντας ανθρώπους που δεν έχουν καμία ευθύνη».

Latest from Blog