Αστυνομικοί για Opap Arena: “Τεράστια προβλήματα ασφαλείας και προστασίας περιουσιακών αγαθών κυρίως όμως της ανθρώπινης υγείας και ζωής”

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ "OPAP ARENA" / ΛΗΨΕΙΣ ΜΕ DRONE

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων της βορειοανατολικής Αττικής τοποθετήθηκε στην φημολογία επιστροφής των αστυνομικών εντός του γηπέδου, εν προκειμένω της Opap Arena, κάνοντας λόγο για «αναχρονιστική και αδόκιμη επιχειρούμενη παλινόρθωση»:

Εγκαινιάσθηκε πρόσφατα το νέο γήπεδο ποδοσφαίρου της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. στη Νέα Φιλαδέλφεια, η «Αγιά Σοφιά».

Το τι προηγήθηκε όλα αυτά τα χρόνια σχετικά με τη τοποθεσία είναι λίγο έως πολύ γνωστά. Όλοι μας είμαστε αψευδείς μάρτυρες της μεγάλης συζήτησης σχετικά με την αναγκαιότητα και χρησιμότητα ενός τέτοιου σύγχρονου σταδίου μέσα στον αστικό οικιστικό ιστό.

Λίγες ημέρες μετά και χωρίς να έχει ‘’φιλοξενηθεί’’ κάποια αναμέτρηση αυξημένης επικινδυνότητας, είναι κοινός τόπος ότι οι διεξαγωγές ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων εκεί εγκυμονούν τεράστια προβλήματα ασφαλείας και προστασίας περιουσιακών αγαθών κυρίως όμως της ανθρώπινης υγείας και ζωής. Έτσι ξαφνικά εκ του μη όντος επιχειρείται εκ του πλαγίου και εκ μέρους των διοργανωτών ‘’άνοιγμα’’ της συζήτησης για επαναφορά των αστυνομικών δυνάμεων εντός του γηπέδου όπως άλλοτε.

Η συγκεκριμένη επιχειρούμενη παλινόρθωση παντελώς αναχρονιστική και αδόκιμη θα δημιουργήσει πλείστα προβλήματα σε σχέση μ’ αυτά που καλείται να θεραπεύσει, ιδίως στα θέματα της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και υγείας των πολιτών και βεβαίως των συναδέλφων που θα καλούνται να συνδράμουν κάθε φορά.

Είχαμε ευελπιστήσει ότι a priori είχαν ρυθμιστεί όλες οι δέουσες λεπτομέρειες για την προστασία των πολιτών, των αστυνομικών που θα διατίθενται, των εργαζομένων, των εταιριών φύλαξης, των περιουσιακών αγαθών. Σε κάθε περίπτωση είναι παγκοίνως γνωστό ότι ένα στάδιο μέσα στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας θα είχε πέραν των θετικών και σοβαρότατες παρενέργειες. Αντ’ αυτού αν επιβεβαιωθούν οι ισχυρές φήμες , γινόμαστε πάλι στο ίδιο έργο θεατές με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Είναι λοιπόν δικαιολογημένη η μεγάλη ανησυχία των συναδέλφων και ελπίζουμε να ενσκήψουν στο πρόβλημα όλοι οι αρμόδιοι παράγοντες και να διαχειριστούν σύγχρονα και σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα το εγγενές αυτό μείζον θέμα ασφαλείας.

Latest from Blog