Αυτή είναι η νέα Ford Mustang! (video)

Η Ford Mustang δεν είναι μόνο το πιο διάσημο muscle car που έχει υπάρξει ποτέ, αλλά και ένα από τα σπορ μοντέλα με τις υψηλότερες πωλήσεις παγκοσμίως. Το λανσάρισμα στην Ευρώπη θα γίνει εκτός απροόπτου το 2024, ώστε να εορταστούν τα 60ά γενέθλια του μοντέλου.

Μην την μπερδεύετε με την ηλεκτρική Mach-E. Καμία σχέση. Αυτή εδώ είναι η αυθεντική με το κλασικό κουπέ σχήμα και με μαλακή οροφή στην εξίσου χαρακτηριστική ανοιχτή της εκδοχή. Όπως μπορείτε να δείτε παραμένει πιστή στην κλασική συνταγή με το σχήμα της νέας Mustang, με την κωδική ονομασία S650, να έχει εξελιχθεί τόσο όσο χρειάζεται ώστε να διατηρηθεί η διαχρονική αναγνωρισιμότητα του μοντέλου.

Πέρα από τις στάνταρ εκδόσεις θα υπάρχει η πιο σπορ και με έμφαση στη χρήση στην πίστα Black Horse, αποκλειστικά σε συνδυασμό με πιο ισχυρή έκδοση του V8 των 5.000 κυβικών, καθώς και δύο προαιρετικές επιλογές. Η μια είναι η Bronze Design Series, που όπως καταλαβαίνετε από το όνομα έχει στοιχεία στο χρώμα του χαλκού και το Performance Pack.

Και αν οι αλλαγές στο εξωτερικό της νέας Mustang είναι μάλλον περιορισμένες στο εσωτερικό της είναι κοσμογονικές. Και αυτό γιατί η κλασική διαμόρφωση του ταμπλό της τρέχουσας γενιάς έχει αντικατασταθεί από μια high tech με ένα σύμπλεγμα οθονών. Που θυμίζει αυτά των Mercedes και BMW και στην κορυφαία του διαμόρφωση αποτελείται από έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων με διαγώνιο 12,4 ιντσών και την οθόνη των 13,2 ιντσών του συστήματος infotainment SYNC4.

Ο τομέας στον οποίο παρά τις φήμες που είχαν κατά καιρούς ακουστεί -από υβριδική υποβοήθηση και τετρακίνηση- τα πράγματα συνεχίζουν ως είχαν είναι αυτός των κινητήρων και της μετάδοσης. Έτσι τόσο ο τετρακύλινδρος turbo EcoBoost των 2.300 κυβικιών όσο και ο παραδοσιακός, ατμοσφαιρικός V8 των 5,0 λίτρων διατηρήθηκαν χωρίς ουσιαστικές αλλαγές και χωρίς μέχρι στιγμής η Ford να ανακοινώνεις τις ιπποδυνάμεις τους.

Οι οποίες αναμένεται να είναι αυξημένες σε σχέση με τους 320 και 460 ίππους της νυν γενιάς. Από πλευράς κιβωτίων το στάνταρ είναι το χειροκίνητο των 6 σχέσεων με τη λειτουργία rev match -η επιλογή αυτή θα υπάρχει μάλλον για τελευταία φορά- και το προαιρετικό το αυτόματο των 10.

Η νέα Ford Mustang θα είναι διαθέσιμη στις ΗΠΑ από το καλοκαίρι του 2023 και στην Ευρώπη, όπως προαναφέραμε κατά πάσα πιθανότητα από το 2024.

πηγή: Newsauto.gr

Latest from Blog