«Έπιασαν κορόιδο» τον Μέσι: Πλήρωσε 30.000.000 και αγόρασε υπερπολυτελές ξενοδοχείο που απειλείται με κατεδάφιση

Αν και ο Λιονέλ Μέσι τα καταφέρνει άψογα με τη μπάλα, φαίνεται όμως πως στα επιχειρηματικά σχέδια δεν έχει την ίδια τύχη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «El Confidencial» ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής πλήρωσε το 2017 το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ για να αγοράσει το ξενοδοχείο «MiM Sitges», χωρίς να γνωρίζει πως το κτίριο βρισκόταν σε διαδικασία κατεδάφισης.

Ειδικότερα, το 2009 ο επιχειρηματίας Φρανθίσκο Σάντσεθ Ροντρίγκεθ αιτήθηκε άδεια από τη δημοτικό συμβούλιο της περιοχής για να χτίσει το ξενοδοχείο, ωστόσο δεν τηρήθηκαν οι κανονισμοί δόμησης της περιοχής. Το 2011 ο Ισπανός προσπάθησε να νομιμοποιήσει το κτίριο, χωρίς να εγκριθεί το αίτημά του με το συμβούλιο να αποφασίζει την κατεδάφιση του κτιρίου.

Το πρόβλημα με το ξεχοδοχείο ήταν τα μπαλκόνια των δωματίων στη μία πλευρά του κτιρίου, τα οποία εξέχουν δύο μέτρα από την πρόσοψη, κάτι που δεν επιτρέπεται με βάση τους κανονισμούς της περιοχής, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης αν γκρεμιστούν μόνο τα μπαλκόνια.

Παρόλα αυτά ο Ισπανός συνέχισε να λειτουργεί το ξενοδοχείο, κλείνοντας τα παράθυρα των μπαλκονιών για να μην βγαίνουν οι ένοικοι. Ο ίδιος κατάφερε να πουλήσει το ακατάλληλο αυτό κτίριο στον Λιονέλ Μέσι για 30 εκατομμύρια ευρώ. Τώρα ο Μέσι προσπαθεί να γλυτώσει από αυτή την ιστορία και να κάνει και πάλι το ξενοδοχείο λειτουργικό.

Latest from Blog