Έξυπνες συμβουλές για μείωση της κατανάλωσης ρεύματος

Το ηλεκτρικό ρεύμα και η θέρμανση «καίνε» τα νοικοκυριά και οι καταναλωτές ψάχνουν να βρουν τρόπους για να αντιμετωπίσουν τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Ο θερμοσίφωνας κλείνει και τα μάτια της κουζίνας σβήνουν… Και η ενεργειακή κρίση που ήδη χτυπάει την Ευρώπη, μας καλεί να ανοίξουμε τα δικά μας μάτια για να βρούμε έξυπνους τρόπους μείωσης της κατανάλωσης.

Το κλιματιστικό είναι σε λειτουργία, στους 27 βαθμούς, όμως για κάθε βαθμό πιο κάτω η κατανάλωση αυξάνεται κατά 10%.

Ο Γιώργος Παιδακάκης, πατέρας δύο παιδιών, εξηγεί πως το κόστος για το ρεύμα αποτελεί το μεγαλύτερο βραχνά στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

«Ο χειμώνας προμηνύεται δύσκολος μην ξεχνάμε ότι ο Σεπτέμβρης είναι πάντα η αρχή κι είναι δύσκολος υπάρχουν έξοδα τα παιδιά πάνε σχολείο κι έχουμε και την αβεβαιότητα με το ρεύμα με το ρεύμα κάτι πρέπει να γίνει» σημείωσε.

Σιδέρωμα με αλουμινόχαρτο

Στο σιδέρωμα των ρούχων ένα σπίτι καταναλώνει 20KWH το μήνα, για να μειωθεί η κατανάλωση στο μισό θα πρέπει όταν σιδερώνουμε νωπά ρούχα, να βάζουμε στη σιδερώστρα αλουμινόχαρτο που είναι θερμόφιλο υλικό και επιστρέφει τη θερμότητα στο πίσω του ρούχο.

Εκτός από το σίδερο που καταναλώνει αρκετή ενέργεια μέσα σε ένα σπίτι υπάρχουν και πολλές άλλες ενεργοβόρες συσκευές όπως το κλιματιστικό, το ψυγείο, ο φούρνος, το μάτι της κουζίνας, το αερόθερμο αλλά και το πιστολάκι μαλλιών.

«Το 25% έως 30% της συνολικής κατανάλωσης του ρεύματος οφείλεται στον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα πρέπει να αλλαχθεί ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας να αλλαχθεί, να αντικατασταθεί με ηλεκτρικό θερμοσίφωνα» τόνισε ο ενεργειακός πιστοποιητής Μιχάλης Χριστοδολουλίδης.

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δείχνουμε και στις συσκευές που αφήνουμε στην πρίζα.

«Και οι οθόνες και οι υπολογιστές καταναλώνουν ένα ρεύμα stand by που λέγεται που είναι γύρω στις 15 KWH το μήνα» πρόσθεσε ο κ. Χριστοδολουλίδης.

Latest from Blog