Φιλιππίδης: Ξέρουν ότι δεν είμαι βιαστής, ήθελαν να με βγάλουν από το θέατρο

Ξέσπασε κατά των γυναικών συναδέλφων του που τον κατήγγειλαν για βιασμό και απόπειρες βιασμού -και όχι μόνο κατά αυτών- ο Πέτρος Φιλιππίδης συνεχίζοντας την απολογία του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

«Όλοι αυτοί γνωρίζουν αν είμαι βιαστής ή όχι. Ξέρουν ότι δεν είμαι. Αυτό με σκοτώνει», είπε ο ηθοποιός και σε άλλο σημείο της μαραθώνιας απολογίας του (διήρκησε περίπου οχτώ ώρες) εμφανώς φορτισμένος σημείωσε: «Πόσο εύκολα με κατηγορούν για βιαστή; Το καταλαβαίνω, τη δουλειά τους θέλουν να κάνουν. Αλλά εγώ υπερασπίζομαι τη ζωή μου, την χαμένη ζωή μου που κρέμεται από μια κλωστή πλέον. Δεν πρόκειται να ξαναδουλέψω σε αυτή τη δουλειά. Δεν τους θέλω, να μην τους ξαναδώ στα μάτια μου. Ντροπή τους. Ήρθαν τρεις γυναίκες που έστρωσαν πρώτα το χαλί (σ.σ. αναφέρεται στις Άννα – Μαρία Παπαχαράμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη) αλλά δεν τους βγήκε. Πώς θα έκαναν πίσω μετά με ένα όνομα σαν το δικό μου;».

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στη συνέχεια στη δεύτερη καταγγελία που έγινε σε βάρος του από γυναίκα συνάδελφό του για απόπειρα βιασμού της μέσα στο καμαρίνι του. Αντέκρουσε την κατηγορία, κάνοντας λόγο για συναινετικές σεξουαλικές συνευρέσεις και υποστηρίζοντας πως με τη συγκεκριμένη ηθοποιό υπήρξε αμοιβαίο φλερτ. Ακόμη τόνισε πως ποτέ δεν είπε στη συγκεκριμένη γυναίκα ότι θα αντικαταστήσει σίγουρα άλλη ηθοποιό στην παράσταση που εκείνος ανέβαζε.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στη δεύτερη γυναίκα που τον κατήγγειλε ο Πέτρος Φιλιππίδης είπε: «Μίλησα με τον κ. (…) στο τηλέφωνο και μου είπε ότι θέλει να μου στείλει ένα βιογραφικό της ανιψιάς του. Υπήρχε πιθανότητα αντικατάστασης μιας ηθοποιού. Ήρθε το βιογραφικό, την πήρα τηλέφωνο και την προσκάλεσα στο θέατρο να δει την παράσταση και να γνωριστούμε από κοντά. (…) Ξεκίνησε η παράσταση και στο τέλος ήρθε στα καμαρίνια, γνωριστήκαμε και μιλήσαμε. Νομίζω ότι της είπα πως υπήρχε η πιθανότητα αντικατάστασης (άλλης ηθοποιού). Έκατσε αρκετή ώρα. Μιλήσαμε γενικότερα… Και συνεννοηθήκαμε να έρθει την επόμενη ημέρα. Το κλίμα ήταν καλό, υπήρχε ένα φλερτ. Ήρθε ξανά στο τέλος της εβδομάδας. Είδε την παράσταση, μιλήσαμε και ξανάρθε. Ήταν η ημέρα που παρακολούθησε την παράσταση από τα παρασκήνια. Εκεί το φλερτ αυτό εκδηλώθηκε λίγο πιο έντονο και από την πλευρά μου και από την πλευρά της με αγγίγματα, χαμόγελα. Ήταν αρκετά ενθουσιασμένη βλέποντας την παράσταση από τα παρασκήνια. Αυτό που έγινε ήταν με τη σύμφωνη γνώμη και των δυο. Δεν υπήρξε κάποιος καταναγκασμός ή βία».

Στη συνέχεια ο ηθοποιός υποστήριξε ότι ποτέ δεν «έταξε» ρόλο στη γυναίκα που τον κατήγγειλε για απόπειρα βιασμού της. «Της είπα: «αν θες να παρακολουθήσεις την παράσταση» και πως έτσι θα κάνουμε την αντικατάσταση αν χρειαστεί να γίνει». Ήμουν απολύτως σαφής, όσον αφορά την αντικατάσταση ποτέ δεν της είπα ότι ήταν σίγουρο. Αυτό δεν της άρεσε. Μου είπε ότι έχει εκτεθεί (σ.σ. που δεν πήρε το ρόλο). Της υπενθύμισα ότι δεν ήταν σίγουρο και ότι τα είχαμε συνεννοηθεί. Είχε συμφωνήσει να παρακολουθήσει την πρόβα, χωρίς να είναι σίγουρη η αντικατάσταση. Ήθελε να φύγει. Της άνοιξα την πόρτα και έφυγε. Της έστειλα ένα μήνυμα συμφιλίωσης για να μην υπάρχει κάτι μεταξύ μας. Της είπα για το “Λάκη το Γλυκούλη”. Ήμουν ένα σοβαρός επαγγελματίας, να προτείνω μπορούσα, να επιβάλλω όχι».

Latest from Blog