Γιατί κρύβουν τη μοιραία Mercedes S-Class της Νταϊάνα;

Κλείνοντας 25 χρόνια από τον θάνατο της Νταϊάνα σε δυστύχημα στο Παρίσι το 1997, ολόκληρος ο πλανήτης θυμάται ένα από τα πιο χαρισματικά πρόσωπα του προηγούμενου αιώνα.

Μέσα σε αυτές τις δυόμισι δεκαετίες έχουν γραφεί δεκάδες σενάρια και θεωρίες συνωμοσίας για το τι ακριβώς έγινε εκείνο το βράδυ και ποιος βρισκόταν πίσω από το δυστύχημα στο τούνελ του Παρισιού.

Ένα από τα μεγάλα αινίγματα είναι το τι απέγινε το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρίσκονταν η Νταϊάνα, ο φίλος της Ντόντι Φαγιέντ και ο οδηγός-σωματοφύλακάς της. Επρόκειτο για μια Mercedes S280 την οποία το ζευγάρι είχε νοικιάσει για εκείνο το βράδυ, έτσι ώστε να ξεφύγουν από τους παπαράτσι.

Το αυτοκίνητο ανήκε στην εταιρία Etoile Limousines και είχε υποστεί σοβαρές ζημιές, καθώς όπως υπολογίζεται χτύπησε στους τοίχους του τούνελ με ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 190 χλμ/ώρα. Η συγκεκριμένη Mercedes όπως είναι προφανές πέρασε στα χέρια της αστυνομίας για τις έρευνές της. Όμως από εκείνο το βράδυ, το αυτοκίνητο αγνοείται και κανείς δεν γνωρίζει -ή δεν θέλει να αποκαλύψει- που βρίσκεται.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Jean-Francois Musa, όλα αυτά τα χρόνια έχει κάνει τις απαραίτητες νομικές ενέργειες για να μάθει που βρίσκεται το αυτοκίνητο το οποίο του ανήκει έτσι και αλλιώς.

Όμως, καμία υπηρεσία δεν του δίνει κάποια απάντηση, ενισχύοντας έτσι ακόμα περισσότερο τις θεωρίες συνωμοσίας και το τι πραγματικά κρύβεται πίσω από την τρακαρισμένη S280.

O ίδιος επιμένει να απασχολεί τις αρχές της χώρας του αναζητώντας τα ίχνη του αυτοκινήτου, λέγοντας ότι θέλει να το πάρει πίσω και να το εκθέσει ώστε να μπορεί να το βλέπει το κοινό.

Πιθανόν, οι σκοποί του να μην είναι τόσο “αγαθοί”. Δημοσιεύματα σε βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι σε περίπτωση που βρεθεί η μοιραία Mercedes S-Class της Νταϊάνα, υπάρχουν “συλλέκτες” ανά τον κόσμο που είναι διαθέσιμοι να δώσουν έως και πάνω από 11 εκατομμύρια ευρώ για να την αποκτήσουν.

Τα λεφτά προφανώς είναι πολλά και παρά το μακάβριο της όλης υπόθεσης, το σίγουρο είναι ότι η Νταϊάνα ακόμα και 25 χρόνια μετά τον θάνατό της εξακολουθεί να “πουλάει”. Ακόμα και με αυτόν τον εντελώς παράδοξο τρόπο.

Latest from Blog