Γυναίκα ζούσε για 20 χρόνια με ένα ψαλίδι μέσα της

H Bachena Khatun από το Μπαγκλαντές, ζούσε με συνεχείς πόνους στην κοιλιά της για 20 χρόνια. Μετά την επίσκεψη της στο γιατρό, ανακάλυψε ότι μέσα της υπήρχε το χειρουργικό ψαλίδι, που είχε ξεχαστεί στο σώμα της μετά από μία εγχείρηση αφαίρεσης χολόλιθου, στην οποία είχε υποβληθεί το 2002!

Αφού η Bachena είχε ξοδέψει όλες τις οικονομίες της για την επέμβαση, πήρε εξιτήριο από την κλινική με ιατρική αγωγή, αλλά μέσα σε λίγες μέρες άρχισε να νιώθει πόνο στο στομάχι της.

Επέστρεψε στην κλινική, αλλά ο χειρουργός της – ο οποίος είχε την επίβλεψη δύο άλλων γιατρών κατά τη διάρκεια της επέμβασης – απέρριψε τις ανησυχίες της, εξηγώντας της ότι ο πόνος ήταν φυσιολογικός και ότι δεν έπρεπε να ανησυχεί. Δυστυχώς έκανε λάθος, και δεν ήταν ο μόνος.

Επειδή ο κοιλιακός πόνος επέμενε, η Bachena επισκέφτηκε περισσότερους από δέκα γιατρούς, εξηγώντας τους ότι η χειρουργική επέμβαση της είχε αφήσει ένα συνεχή πόνο. Το μόνο που έλαβε ήταν συνταγογραφούμενα φάρμακα και παυσίπονα για να μετριάσει το σύμπτωμα.

Με τα χρόνια, η γυναίκα από το Μπαγκλαντές αναγκάστηκε να πουλήσει δύο αγελάδες, τα τελευταία της περιουσιακά στοιχεία, για να πληρώσει για τη θεραπεία και τα φάρμακα, ελπίζοντας ότι ο πόνος θα υποχωρήσει.

Δυστυχώς, όλες οι προσπάθειες της Bachena ήταν μάταιες, και ο πόνος της έγινε πρόσφατα αφόρητος. Αυτή τη φορά, κατόπιν συμβουλής γιατρού, υποβλήθηκε σε ακτινογραφία άνω-κάτω κοιλίας, η οποία έδειξε ένα χειρουργικό ψαλίδι, που πιθανότατα είχε ξεχαστεί από την επέμβαση αφαίρεσης της χοληδόχου κύστης της, πριν από 20 χρόνια!

Latest from Blog