Η μεζονέτα του Στολτίδη που βγαίνει την Τετάρτη στο σφυρί

Τρεις πρώην ποδοσφαιριστές με ένδοξη πορεία, οι δύο εκ των οποίων, ο Ιεροκλής Στολτίδης και ο Βασίλης Καραπιάλης «σιωπηλοί», ενώ ο τρίτος, ο Βασίλης Τσιάρτας, εξαιρετικά «θορυβώδης» με τις δημόσιες δηλώσεις του, είναι αντιμέτωποι με το ηλεκτρονικό σφυρί…

Η αρχή θα γίνει, μεθαύριο Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, με τον Ιεροκλή Στολτίδη, για μια μεζονέτα στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, που ανήκε στον παλαίμαχο διεθνή ποδοσφαιριστή και βγαίνει για…πολλοστή φορά σε πλειστηριασμό.

Ο «Ιέρο» όπως τον αποκαλούσαν, που αγωνίστηκε ως αμυντικός μέσος στον Ηρακλή, στον Ολυμπιακό και στην Κέρκυρα, ξεχώρισε για το πάθος, τη δύναμη και το θάρρος στις διεκδικήσεις κατά τους αγώνες, αλλά και τη φυσική του κατάσταση. Ολοκλήρωσε την καριέρα του στο τέλος της περιόδου 2010-11 έχοντας συμπληρώσει 542 συμμετοχές και 75 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Στη συνέχεια επανήλθε ως προπονητής.
Ο πλειστηριασμός αφορά σε διώροφη κατοικία με υπόγειο, στέγη και πισίνα και είναι μία από τις τρεις παρόμοιες συγκροτήματος κατοικιών, που βρίσκεται σε αγροτεμάχιο επί της οδού Θέρμης-Πανοράματος, της Δημοτικής Ενότητας Πανοράματος, του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

Η παραπάνω κατοικία, βάσει τίτλου, αποτελείται από:

-Υπόγειο, επιφάνειας 83,49 τ.μ. το οποίο περιλαμβάνει έναν ενιαίο αποθηκευτικό χώρο, το λεβητοστάσιο και την αποθήκη καυσίμων.

-Ισόγειο, επιφάνειας 47,91 τ.μ. που περιλαμβάνει σαλόνι, κουζίνα και το χώρο της κλίμακας καθόδου στο υπόγειο και ανόδου στον όροφο μαζί με μία κλειστή θέση στάθμευσης αυτοκινήτου, επιφάνειας 27,70 τ.μ.

-Α’ όροφο, επιφάνειας 47,22 τ.μ. που περιλαμβάνει ένα δωμάτιο, λουτροαποχωρητήριο και την κλίμακα καθόδου στο ισόγειο. Όλοι οι όροφοι επικοινωνούν μεταξύ τους με εσωτερική κλίμακα.

Κατά την εξωτερική αυτοψία διαπιστώθηκε ότι το συγκρότημα δεν κατοικείται και έχει εγκαταλειφθεί. Επίσης υπάρχουν αρκετές αυθαιρεσίες. Για αυτό και ενώ η αρχική τιμή εκκίνησης ήταν 810.000 ευρώ αφαιρέθηκαν 85.000 ευρώ που αντιστοιχούν στο εκτιμώμενο πρόστιμο.

Το ακίνητο βαρύνεται με πολλές προσημειώσεις και κατασχέσεις με τελευταία αυτή που έγινε στις 15 Ιουλίου 2021 για οφειλή 100.000 ευρώ (μέρος συνολικής απαίτησης 509.380,80 ευρώ).

Ο πρώτος πλειστηριασμός με επισπεύδουσα την Intrum και με τιμή πρώτης προσφοράς στις 725.000 ευρώ έγινε στις 23 Φεβρουαρίου και ήταν άγονος. Ακολούθησαν κι άλλοι με την τιμή να μειώνεται αλλά με το ίδιο αποτέλεσμα. Την Τετάρτη η τιμή εκκίνησης έχει πέσει το 65% της αρχικώς ορισθείσης, δηλαδή το στις 471.250 ευρώ.

Θα ακολουθήσει στις 9 Νοεμβρίου 2022 ο πλειστηριασμός για τη βίλα του Βασίλη Τσιάρτα στο Μαρούσι.

Ο επόμενος διεθνής που έχει βρεθεί στο στόχαστρο των πλειστηριασμών είναι ο Βασίλης Καραπιάλης, ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια που ανέδειξε το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Latest from Blog