Ηλεκτρικό Abarth αλλά με ήχο

Όλοι έχουμε συνηθίσει τα αυτοκίνητα της Ιταλικής εταιρίας που έχουν επάνω τους τον σκορπιό να παράγουν έναν απίστευτο ήχο από τις εξατμίσεις τους, ακόμα και σε εργοστασιακή κατάσταση. Πως όμως η Fiat θα περάσει στον κόσμο των ηλεκτρικών κινητήρων χωρίς να αλλοιώσει τον χαρακτήρα αυτών των ιδιαίτερων εκδόσεων με το ξεχωριστό και απαιτητικό κοινό;

Εδώ και αρκετό καιρό η Abarth έχει κάνει γνωστό ότι θα παρουσιάσει ένα μοντέλο με καθαρά ηλεκτρική μορφή. Όπως όλα δείχνουν η θα αποκάλυψη του θα γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι μιλάμε για το γρηγορότερο Abarth, αφού η καλύτερη έκδοση του μέχρι σήμερα φόραγε κινητήρα 1,4 λίτρων, με 180 ίππους και τελική ταχύτητα 225 χλμ/ώρα. Τα πρώτα 100χλμ έρχονταν σε 6,7 ενώ η ηλεκτρική εκδοχή του υπολογίζεται ότι θα τα αγγίζει σε σχεδόν 6 δευτερόλεπτα. Βέβαια σε καμία περίπτωση η τελική ταχύτητα δεν θα αγγίζει αυτή του θερμικού μοντέλου αλλά μιλάμε για συνολικά ένα παρα πολύ γρήγορο αυτοκίνητο.

Το βασικό χαρακτηριστικό του νέου μοντέλου της Abarth θα είναι ο ιδιαίτερος ήχος όπως έχουμε πληροφορηθεί, ένας τομέας επάνω στον οποίο έχει κάνει πολύ δουλειά το αντίστοιχο τμήμα. Μένει να δούμε πως θα καταφέρει η Abarth να σε κάνει να οδηγείς ηλεκτρικό αυτοκίνητο και να νομίζεις ότι έχεις βενζινοκίνητο!

Latest from Blog