Connect
To Top

Ιndian Scout Bobber…

H Indian έχει επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο και, όπως ήταν αναμενόμενο, η πρώτη Αμερικάνικη εταιρεία δεν θα μπορούσε να μην ρίξει ματιές στο ένδοξο παρελθόν της για να προχωρήσει στο μέλλον. Το Ιndian Scout Bobber είναι ακριβώς αυτό!

Για να κατανοήσει κανείς την σημασία του όρου Bobber θα χρειαστεί ταξιδέψει πίσω στο χρόνο.
Βρισκόμαστε στην δεκαετία του 1930. Σε μια Αμερική που ακόμη παραμένει ανεξερεύνητη για τους πολλούς, οι μοτοσυκλέτες είναι κάτι περισσότερο από μέσο μεταφοράς και αναψυχής! Ήταν το απόλυτο όχημα της εξερεύνησης!

 

Τα ραντεβού των αναβατών της εποχής, αποτελούν οι κυριακάτικες βόλτες, οι συμμετοχές σε τοπικούς αγώνες ταχύτητας, σε hill climp και αγώνες αντοχής. Σε μια εποχή που τα δίκτυα αντιπροσώπων είναι σε πρωτόγονο στάδιο, και τα aftermarket προϊόντα βελτίωσης είναι στη σφαίρα της φαντασίας, οι αναβάτες της εποχής έχουν ένα μόνο τρόπο για να βελτιώσουν την ταχύτητα τους. Την μείωση του βάρους! Οτιδήποτε φαντάζει περιττό, όπως τα φώτα, οι καθρέπτες και ειδικά τα φτερά των μηχανών, αφαιρούνται πριν τον αγώνα και κατόπιν τοποθετούνται στη θέση τους, καθώς οι αναβάτες επιστρέφουν στην εβδομαδιαία καθημερινότητα.

 

Η τελετουργία αυτή του Σαββατοκύριακου και το «κούρεμα» των μηχανών για τους αγώνες, εμπνεύστηκαν το όνομα τους από το διάσημο κούρεμα της εποχής, το bob job. Έτσι οι πρώτες απλές και λιτές μηχανές της εποχής, κάνουν την εμφάνιση τους, υπό την ονομασία Bobber!

 

Indian Scout Bobber: Η επιτομή του Man & Machine

Στην δεκαετία που ακολουθεί, και ειδικά μετα το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι νέοι που επιστρέφουν από το μέτωπο ξεκινούν την προσωπική τους αναζήτηση της ελευθερίας, και τα Bobber μεταβαίνουν στην επόμενη διάσταση τους. Εξατομικεύονται ανάλογα με την προσωπικότητα του κάθε αναβάτη! Τα χαρακτηριστικά κομμένα φτερά, και μια ποικιλία από έντονα χρώματα κάνουν το χαρακτήρα της κάθε μοτοσυκλέτας να ξεχωρίζει! Οι στυλιστικές επιλογές των αναβατών με τα δεδρμάινα μπουφάν και τις μπότες διαμορφώνουν ένα κίνημα μόδας που ταυτίστηκε με το hard motorsport look και δεν ξεπεράστηκε ποτέ!

Το 1946 ο Kenneth Howard, πιο γνωστός σε όλους ως Von Dutch, μετατρέπει το Indian Scout του σε Bobber και βάφει το ντεπόζιτο με φλόγες σε flake χρώματα. To bobber πλέον έχει φέρει τον όρο custom made στο χώρο της μοτοσυκλέτας.

 

Indian Scout Bobber: Η επιτομή του Man & Machine

Fast Forward και επιστροφή στις μέρες μας!
H Indian έχει επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο και, όπως ήταν αναμενόμενο, η πρώτη Αμερικάνικη εταιρεία δεν θα μπορούσε να μην ρίξει ματιές στο ένδοξο παρελθόν της για να προχωρήσει στο μέλλον!
Το Ι
ndian Scout Bobber είναι ακριβώς αυτό! Ο συνδυασμός της ιστορίας με το στυλ και την τεχνολογία του μέλλοντος! Ένα ταξίδι στον χωροχρόνο!

 

Indian Scout Bobber: Η επιτομή του Man & Machine

Με μια νοσταλγική και ταυτόχρονα επιθετική ματιά, που προσδίδουν τα κομμένα φτερά του, αλλα και με τεχνικά χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει, το Scout Bobber της Indian ανοίγει δρόμο στην κατηγορία του!
Με τα 1.133 κυβικά του V-2 κινητήρα να αποδίδουν 100 ίππους και 9,9 χιλιογραμμόμετρα ροπής βασισμένα στο πλαίσιο αλουμινίου του, το 
Scout Bobber σε προκαλεί να ξεκινήσεις την δική σου προσωπική αναζήτηση!

 

Indian Scout Bobber: Η επιτομή του Man & Machine

Αυτή της ελευθερίας του δρόμου. Το συναίσθημα που από τη δημιουργία της μοτοσυκλέτας, εδώ και πάνω από έναν αιώνα, ακόμα συγκινεί εκατομμύρια ανθρώπους ανά την υφήλιο.
Indian Scout Bobber: Η επιτομή του Man & Machine

Μπορείς να μάθεις περισσότερα για το Indian Scout Bobber στη σελίδα της Indian Motorcycle η ακόμα καλύτερα να το ανακαλύψεις από κοντά στην αντιπροσωπεία στην Λεωφ. Βουλιαγμένης 90 στη Γλυφάδα.

 

Indian Scout Bobber: Η επιτομή του Man & Machine

You must be logged in to post a comment Login

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ AUTOMOTO

"Άνδρας ή άντρας ονομάζεται ο άνθρωπος που ανήκει στο αρσενικό φύλο. Με τον όρο άνδρας αναφερόμαστε συνήθως σε έναν ενήλικα αρσενικού φύλου. Η βασική διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα εντοπίζεται στους γεννητικούς αδένες και την πρόσθια υποθαλάμια περιοχή.
Για τα αρσενικά κατά τη διάρκεια της εφηβείας, η τεστοστερόνη, μαζί με τις γοναδοτροπίνες που απελευθερώνονται από το βλεννογόνο αδένα, υποκινούν τη σπερματογένεση, και έτσι την πλήρη σεξουαλική διάκριση ενός αρσενικού από ένα θηλυκό.

Ο ανδρισμός είναι μια μορφή πολιτισμού. Περιλαμβάνει την ασφάλεια, την ευθύνη, την ανιδιοτέλεια, και γενικούς κανόνες ηθικής, όπως ειλικρίνεια, και σεβασμός.

Όλα αυτά και πολλά ακόμα που θα ανακαλύψετε είναι το ManTalk..