Ήρθε στην Ελλάδα το πιο φθηνό Tesla

Η βασική έκδοση του Tesla Μodel Y είναι πλέον διαθέσιμη για παραγγελία στη χώρα μας με τις παραδόσεις των αυτοκινήτων να ξεκινούν από το Δεκέμβριο του 2022 έως το Φεβρουάριο του 2023. Τα πρώτα Model Y RWD που θα φτάσουν στις αγορές της Ευρώπης θα είναι κατασκευασμένα στο Gigafactory της Tesla στη Σαγκάη.

Η νέα έκδοση του ηλεκτρικού SUV κινείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα. Το σπριντ για τα 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 6,9″ και η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 217 km/h. Το εργοστάσιο υπόσχεται αυτονομία 430 km, νούμερο που αυξάνεται στα 455 km με τροχούς 19″. Επιπλέον, το Model Y RWD μπορεί να φορτίσει με ισχύ έως και 170 kW.

Η τιμή εκκίνησης του Tesla Model Y RWD στην Ελλάδα είναι τα €53.990, χωρίς στην τιμή αυτή να συμπεριλαμβάνεται το όφελος €8.000 της επιδότησης «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2».

To μοντέλο εξοπλίζεται με σύστημα Autopilot, πακέτο Premium Interior που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων θερμαινόμενα καθίσματα και θερμαινόμενο τιμόνι και το πακέτο Premium Audio με 13 ηχεία και subwoofer.

Παράλληλα, το Model Y RWD μπορεί να συνδεθεί με την εφαρμογή της Tesla για smartphones μέσω της οποίας ο οδηγός έχει τον πλήρη έλεγχο του αυτοκινήτου εξ αποστάσεως.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι οι εκδόσεις AWD Long Range και Performance ξεκινούν από τις €62.990 και από τις €66.990 αντίστοιχα.

Latest from Blog