Καταγγελία για βιασμό στο διασημότερο ελληνικό εστιατόριο του Λονδίνου

Ρολά αναγκάστηκε να κατεβάσει το διασημότερο ελληνικό εστιατόριο του Λονδίνου, που αποτέλεσε στέκι σταρ και γαλαζοαίματων επί δεκαετίες, έπειτα από καταγγελία για βιασμό γυναίκας στην οποία χορηγήθηκαν ναρκωτικά.

Παράλληλα έγιναν συλλήψεις δύο ανδρών, ενώ μυστήριο καλύπτει τον λόγο για τον οποίο τιμωρήθηκαν δύο μέλη της οικογένειας των ομογενών ιδιοκτητών του Elysée Greek.

Την αποκάλυψη κάνει η «Daily Mail», επικαλούμενη έγγραφα της μυστικής συνεδρίασης της επιτροπής παροχής αδειών λειτουργίας του Λονδίνου, την περασμένη Τρίτη. Η επιτροπή, που συνεδρίασε έπειτα από αίτημα της μητροπολιτικής αστυνομίας (Met) του Λονδίνου, αποφάσισε να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας του Elysée Greek για έξι εβδομάδες. Παρόλο που η αστυνομία αιτήθηκε μόνιμο κλείσιμο του ελληνικού εστιατορίου που λάτρευε ο ελληνικής καταγωγής πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, η επιτροπή αποφάσισε να δώσει «μια δεύτερη ευκαιρία» στο Elysée Greek.

Στα έγγραφα που κατέθεσε στην επιτροπή η μητροπολιτική αστυνομία ανέφερε ότι «η αστυνομία έχει λόγο να πιστεύει ότι το κατάστημα (Elysée Greek) συνδέθηκε με ένα σοβαρό έγκλημα το Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2022, ένα συμβάν που έλαβε χώρα στο εσωτερικό του καταστήματος». Πρόσθεσε ότι το συμβάν αφορούσε «θαμώνες του καταστήματος», τη «χρήση ναρκωτικών» και καταγγελία «για σεξουαλική επίθεση». Η βρετανική εφημερίδα εξηγεί ότι το έγγραφο αναφέρεται στην καταγγελία ότι στις 10 Σεπτεμβρίου μια γυναίκα ναρκώθηκε και βιάστηκε εντός του Elysée Greek.

Στο τέλος της συνεδρίασης ο επικεφαλής της επιτροπής Τζιο Σπινέλα είπε ότι σε δύο μέλη της οικογένειας Καραγιώργη, που έχει στην ιδιοκτησία της το εστιατόριο, επιβλήθηκε «μόνιμη απαγόρευση εισόδου στο εστιατόριο».

Ωστόσο, ο Σπινέλα δεν αποκάλυψε για ποιο λόγο τούς επιβλήθηκε η απαγόρευση εισόδου, δημιουργώντας μυστήριο για το αν και με ποιον τρόπο αυτά τα δύο μέλη της οικογένειας Καραγιώργη εμπλέκονταν στο περιστατικό του βιασμού.

Latest from Blog