Με Rafale, Marder και F-16 η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου – “Τιμή σε εκείνους που φυλάγουν Θερμοπύλες” (video)

Στους ουρανούς τις συμπρωτεύουσας πέταξαν τα γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη Rafale, που πριν λίγο καιρό, εντάχθηκαν στην ελληνική πολεμική αεροπορία, ενω παρέλασαν και τα γερμανικά άρματα μάχης, που αποκτήθηκαν πρόσφατα στο πλαίσιο της ελληνογερμνανικής συνεργασίας.

Ξεχωριστή στιγμή στην στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης αποτέλεσε η πτήση του F-16 της ομάδας Ζευς της Πολεμικής Αεροπορίας με τον χειριστή του αεροσκάφους Χριστόδουλο Γιακουμή να απευθύνει τον δικό του χαιρετισμό σε όλους τους Έλληνες και την Ελλάδα.

«Είμαστε και θα παραμείνουμε έτοιμοι να πράξουμε τα ίδια με την γενιά του 1940. Τιμή σε εκείνους όπου στη ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα, Χρόνια πολλά στη Θεσσαλονικη» είπε ο Έλληνας ιπτάμενος.

Πρόκειται για στίχο από το ποίημα «Θερμοπύλες» του Κωνσταντίνου Καβάφη για να επαινέσει όσους θέτουν στη ζωή τους «Θερμοπύλες», όσους θέτουν δηλαδή κάποιον σημαντικό για εκείνους σκοπό και τον υπερασπίζονται μέχρι τέλους

Ο πιλότος του F-16 εκτέλεσε μια σειρά εντυπωσιακών ελιγμών που έκοψαν την ανάσα των περισσότερων από 20.000 θεατών της στρατιωτικής παρέλασης.

Latest from Blog