Μελισσανίδης: “Θα αγαπηθώ όταν φύγω από τη ζωή – Αν δεν πάρει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα, ας το πάρει ο Παναθηναϊκός”

18/10/2022

Αποκαλυπτικός ήταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην ξενάγηση των δημοσιογράφων που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ΑΕΚ στην “Αγιά Σοφιά“. Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ μίλησε για το νέο γήπεδο της Ένωσης, τη διαιτησία στην Ελλάδα, την μπάλα που παίζει η ομάδα του, τους στόχους της, τον Μαρινάκη, τα εμπόδια που μπήκαν στο δρόμο προς την ανέγερση της “Αγια Σοφιάς” και πολλά ακόμα θέματα.

Αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση με τον Δημήτρη Μελισσανίδη:

-Για το κόστος και την ανέγερση του γηπέδου:

«Το γήπεδο στοίχισε 75 εκατομμύρια ευρώ. Τα Μουσεία, του Προσφυγικού Ελληνισμού και της ΑΕΚ θα κοστίσουν 6 εκατομμύρια και τα γραφεία μας, τα ιδιόκτητα γραφεία της ΠΑΕ, 1,5 εκατομμύριο. Ειλικρινά είμαι υπερήφανος. Όχι μόνο για το γήπεδο αλλά και για τα Μουσεία μας. Θα κάνουμε τα πιο ωραία Μουσεία ποδοσφαιρικής ομάδας. Στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού γίνεται τρομερή δουλειά. Ο κόσμος έχει δείξει μεγάλη ανταπόκριση. Θα υπάρχουν τρομερά έργα. Τώρα δεν ήμασταν έτοιμοι να ανοίξουμε τα Μουσεία. Θέλω να πιστεύω ότι και τα Μουσεία θα δώσουν ακόμα παραπάνω πράγματα στο γήπεδο. Θα έρχονται παιδάκια, όλα τα σχολεία να βλέπουν το γήπεδο και τα Μουσεία. Κάθε τι που φτιάχνουμε το έχουμε κάνει με μεράκι. Θέλω να πω και κάτι. Έχουμε πλέον το μεγαλύτερο Προπονητικό κέντρο 120 στρεμμάτων με 4 γήπεδα, έχουμε το Σεραφείδειο που μπορεί να παίζει άνετα ακόμα και η πρώτη ομάδα εκεί αφού είναι σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές της UEFA. Και εκεί πέσανε πολλά χρήματα. Το Αθλητικό Κέντρο σήμερα ανήκει στην ΠΑΕ».

-Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Θέλω να δείχνουμε αγάπη. Να φύγει το μίσος, να φύγει η τοξικότητα. Να ανεβάσουμε επίπεδο το ποδόσφαιρο, δεν χρειάζεται τόση αντιπαλότητα. Κάποιοι λίγοι που έχουν μείνει, θα μπουν κι αυτοί στον ίσιο δρόμο».

-Για την μετάβαση από το ΟΑΚΑ στην Αγιά Σοφιά:

«Θέλω να πιστεύω ότι όλο αυτό, η Αγιά Σοφιά, θα αρέσει σε όλον τον κόσμο, θα σας αρέσει και εσάς. Εγώ θα αγαπηθώ όταν θα φύγω από τη ζωή, έτσι είναι η Ιστορία για όλους μας. Επίσης την ΑΕΚ θα την κρίνουμε από εδώ και στο εξής. Θα την κρίνουμε τώρα που έχει την έδρα της ξανά και το σπίτι της. Φύγαμε από το ΟΑΚΑ, από το Νταχάου επιτέλους. Ούτε απ’ έξω δεν θέλω να περνάω. Πιστεύω ότι την Κυριακή με τον Ατρόμητο, τη νίκη μας την έδωσε το γήπεδο. Αυτή η αύρα μας οδήγησε στη νίκη. Πολύ φοβάμαι ότι στο ΟΑΚΑ δεν θα το κερδίζαμε αυτό το ματς. Εμείς ξαναλέω τώρα θα κριθούμε. Εδώ στο σπίτι μας. Η ΑΕΚ έχει γήπεδο μετά από 20 χρόνια».

-Για τα πλάνα που υπάρχουν για τις υποδομές και το προπονητικό στα Σπάτα:

«Έτρεξε αίμα για να φτιάξουμε και όσα φτιάξαμε στα Σπάτα. Στα σχέδια είναι να γίνουν άλλα δύο γήπεδα. Παράλληλα θέλουμε να φτιάξουμε και ένα σούπερ ξενοδοχείο για να μένουν 50 παιδιά της Ακαδημίας και άλλα 40 δωμάτια για την πρώτη ομάδα. Μετά, μόλις τα φτιάξουμε και αυτά, θα τα έχουμε όλα σαν κλαμπ. Δικό μας προπονητικό με ξενοδοχείο, δικό μας γήπεδο, δικά μας ιδιόκτητα γραφεία που δεν είχαμε ποτέ. Θα υπάρχουν τα Μουσεία, από κάτω το γήπεδο έχει τεράστιους χώρους, τεράστιες αποθήκες. Νομίζω ότι έχουμε φτιάξει ένα από τα πιο ωραία γήπεδα στην Ευρώπη. Με την χωρητικότητα κάναμε τα πάντα και φτιάξαμε τη διπλή κερκίδα, πράγμα το οποίο ανέβασε το κόστος 25%. Επίσης δώσαμε στην πόλη μια τεράστια πλατεία. Λέγανε για το δάσος και τα 1.800 μέτρα που χρειαστήκαμε αλλά εμείς δώσαμε αυτό που σας είπα, μια τεράστια πλατεία».

“Πιστεύω πως έχει φτιάξει η διαιτησία, πάντα θα υπάρχουν παράπονα”

-Αν υπάρχει κάποια σκέψη για τα διαρκείας, επειδή είναι πάρα πολλά και ενδεχομένως σε κάποια ματς οι κάτοχοι να μην έρχονται, να υπάρξει μια διαδικασία να γίνονται απλά εισιτήρια μέσα από μια διαδικασία…

«Τα εισιτήρια διαρκείας μας φέτος πλησιάζουν τις 25.000 και τα απλά εισιτήρια που βγαίνουν φεύγουν πολύ γρήγορα μέσα σε μια ώρα. Σκεφτόμαστε να βρούμε ένα πρόγραμμα μέσα από το οποίο, κάθε διαρκείας θα μπορεί να δηλώνει αν θα έρθει ή όχι στο γήπεδο έτσι ώστε αν κάποιο δεν έρχεται να γίνεται απλό εισιτήριο. Θα το δούμε, το δουλεύουμε…»

-Την άποψη του για τη διαιτησία στην Ελλάδα γιατί βλέπουμε ότι υπάρχουν λάθη;

«Για να είμαι ειλικρινής, εγώ πιστεύω ότι η διαιτησία έχει φτιάξει στην Ελλάδα. Τα παλαιότερα χρόνια, τέτοια εποχή, ξέραμε τον πρωταθλητή. Τα λάθη πάντα θα υπάρχουν. Κάποια φορά θα έχουν παράπονα οι μεν κάποια οι δε. Πιστεύω ότι η διαιτησία έχει φτιάξει, αν συγκρίνουμε λέω πάντα με όσα γίνονταν».

-Για την θέρμη του Ολυμπιακού με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ:

«Δεν ξέρω τι να σας πω μπορεί να κάνει λόμπι για την Αγγλία…».

“Δεν χρωστάει πουθενά το κλαμπ, ήταν στόχος ζωής να κάνω το γήπεδο”

-Αν η ΑΕΚ είναι αυτοδύναμη;

«Είμαι υπερήφανος γιατί σήμερα αυτό το κλαμπ δεν χρωστάει πουθενά και έχει έσοδα 40 εκατομμύρια. Ένας νοικοκύρης μπορεί να το τρέξει, είναι σαν μια επιχείρηση. Δεν μπορεί μια διοίκηση με 38 εκατομμύρια να τρέξει την ΑΕΚ; Έτσι λειτουργεί όλη η Ευρώπη. Κάποια στιγμή και εγώ θα φύγω και ηλικιακά, ίσως είμαι ο μοναδικός παράγοντας που συμπληρώνω μια 15ετία στην ΑΕΚ παραγοντικά. Ιδιοκτήτες δεν υπάρχουν, ιδιοκτήτης σε αυτά τα κλαμπ είναι ο κόσμος. Εμείς είμαστε όλοι περαστικοί. Ναι λοιπόν η ΑΕΚ είναι αυτοδύναμη, δεν χρωστάει πουθενά, νοικοκυριό θέλει».

-Για τα εμπόδια που μπήκαν για το γήπεδο και τις άλλες ελληνικές ομάδες που θέλουν να φτιάξουν το γήπεδο τους:

«Το τι τραβήξαμε εμείς για το γήπεδο… Τέσσερις φορές πήγαμε στο ΣΤΕ. Μια φορά αν τύχαινε κάτι, να πέσεις κάπου σε κάποιον δικαστή, θα τελείωνε. Δεν πίστεψα ποτέ όμως ότι δεν θα κάνουμε το γήπεδο. Ήταν στόχος ζωής να το κάνω. Δέχτηκα πόλεμο. Έτρεξα και τα κατάφερα. Μακάρι όλοι όμως να κάνουν καινούργια γήπεδα. Και ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ να ανέβει το επίπεδο του πρωταθλήματος. Το θεωρώ κουτό να μην θέλουν κάποιοι να κάνουν οι αντίπαλες ομάδες γήπεδο. Λέγανε κάποιοι για τσαμπα-Σοφιά. 20 εκατομμύρια πήραμε, 75 στοίχισε το γήπεδο. Αλλού είδαμε τι έγινε, έγινε η κλοπή του τρένου και δεν πλήρωσε κανείς, τίποτα».

-Για τον Πογιέτ που ήρθε στην Αγιά Σοφιά και φαίνεται να έχει αποφασίσει πως θα είναι η επόμενη έδρα της Εθνικής ομάδας:

«Με μεγάλη μας χαρά να έρθει η Εθνική και να κάνει έδρα της την Αγιά Σοφιά. Έχει καλή ομάδα. Μακάρι να έρθει η Εθνική, το γήπεδο έχει όλες τις προδιαγραφές να την φιλοξενήσει, γιατί όχι».

-Κάποιοι εκτιμούν πως το γήπεδο πρέπει να μετονομαστεί κάποια στιγμή σε Δημήτρης Μελισσανίδης…

«Το γήπεδο έχει το όνομα του, Αγιά Σοφιά. Έχει και το εμπορικό του όνομα, ΟΠΑΠ Arena. Άστα αυτά τώρα. Δεν χρειάζεται. Νομίζω ότι έγινε εδώ έγινε με μεράκι. Είχα προσωπική επίβλεψη σε όλα. Μπαίνω στους χώρους, μπαίνω στο λόμπι και νομίζω ότι μπαίνω στο ξενοδοχείο Four Seasons. Ο ΑΕΚτζής πρέπει να προστατεύσει το γήπεδο μας πλέον».

-Τι χρονοδιάγραμμα υπάρχει για τα Μουσεία;

«Σε 5-6 μήνες πιστεύω να τα κάνουμε όλα. Είναι το Δάσος που πρέπει να φτιαχτεί, κάποιες άλλες εργασίες, φυσικά τα Μουσεία. Τώρα όλα έχουν μπει στο δρόμο τους. Θα γίνουν όλα. Σε κάθε περίπτωση στην καινούργια σεζόν θα είμαστε έτοιμοι στα πάντα».

“Με τρελαίνει η μπάλα που παίζει η ΑΕΚ, μου θυμίζει τη δική μου ΑΕΚ”

-Για το ότι κάλεσε τον Μαρινάκη στα εγκαίνια και το εάν σκέφτεται να τον καλέσει για μια ξενάγηση στο γήπεδο…

«Δεν το έχω σκεφτεί. Εγώ τότε έκανα αυτό που έπρεπε. Θα το δούμε. Αν έρθουν είναι καλοί στις αντιγραφές, μπορεί να αντιγράφουν πράγματα…».

-Για το πως θα καλυτερεύσουν τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Πρέπει να γίνει αναβάθμιση, πρέπει να σταματήσει η τοξικότητα από όλους. Θα μείνουν στο τέλος μόνοι τους οι τοξικοί, θα το καταλάβουν. Έτσι σκέφτομαι εγώ το ποδόσφαιρο. Άλλοι θέλουν να έχουν Γκρανκάσες στις Ομοσπονδίες. Τον Μπαλτάκο εγώ τον εκτιμώ σαν άνθρωπο και επιστήμονα. Του κάνουν πόλεμο. Θέλουν να βάλουν τους δικούς τους. Και να σας πω και κάτι άλλο, κανένας ΑΕΚτζής δεν είναι στην ΕΠΟ. Ο Μπαλτάκος είναι Παναθηναϊκός. Πιο Παναθηναϊκός από τον Αλαφούζο. Είναι έντιμος. Άστον να δούμε τι θα κάνει. Θα κριθεί και αυτός».

-Για τη μάχη του τίτλου:

«Κανείς δεν ξέρει ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Κάποτε ξέραμε από πριν τι θα γίνει. Πιστεύουμε ότι έχουμε καλή ομάδα. Έχουμε έδρα, η διαδρομή θα δείξει. Και ο Παναθηναϊκός είναι δυνατός, μια νοικοκυρεμένη ομάδα. Θέλω να το πάρει η ΑΕΚ φυσικά! Αλλά να σας πω κάτι, αν δεν το πάρει η ΑΕΚ, χίλιες φορές να το πάρει ο Παναθηναϊκός. Μεγάλη ομάδα είναι, μετά από τόσα χρόνια μπορεί να το δικαιούται. Στη διεκδίκηση όμως είναι και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, θα δούμε».

-Για την εικόνα της ΑΕΚ και το ποδόσφαιρο που παίζει:

«Εμένα με τρελαίνει έτσι όπως παίζουμε! Βλέπω την ΑΕΚ και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Μου θυμίζει τη δική μου την ΑΕΚ του 90’! Θα έρθουν όμως και κακές στιγμές έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

-Για την επίσκεψη Λαπόρτα και αν υπάρχει σκέψη στην ΑΕΚ για το μοντέλο μελών που έχει η Μπαρτσελόνα:

«Δεν λειτούργησε στο παρελθόν αυτό. Ο Λαπόρτα είναι προσωπικός μου φίλος. Ήρθε στο γήπεδο και τον ξενάγησα. Εντυπωσιάστηκε»!

-Για τη συγκίνηση του στα εγκαίνια και την υλοποίηση του γηπέδου:

«Ήταν στοίχημα ζωής για εμένα και το πέτυχα. Φοβήθηκα μόνο το ΣΤΕ. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά.
Να σας πω όμως και μια ιστορία. Τότε στα ξεκινήματα χτυπάει το τηλέφωνο μου και στο τηλέφωνο μου συστήνεται κάποιος κύριος ως Σωτήρης Ρίζος, πρόεδρος του ΣΤΕ. Μου λέει, θέλω να έρθω να σας δω, να δω το οικόπεδο, το χωράφι που θέλετε να κάνετε το γήπεδο. Πράγματι ήρθε. Περπάτησε όλον τον χώρο και κράταγε σημειώσεις. Έβλεπε αλλού σκουπίδια, αλλού χόρτα, αλλού μαραμένα δέντρα. Γυρίζει και μου λέει: Εδώ σε αυτόν τον παρατημένο χώρο δεν θέλουν κάποιοι να γίνει το γήπεδο; Αυτό τότε εμένα μου έδωσε ώθηση. Πήρε προσωπικά πάνω του την υπόθεση. Αυτόν τον άνθρωπο η ΑΕΚ θα τον τιμήσει, θα του δώσουμε το χρυσό μετάλλιο, τον Δικέφαλο Αετό, γιατί μας κατάλαβε, μας βοήθησε και έκανε το σωστό. Είχαμε πέσει σε κάτι τρελούς που έλεγαν, ο Μελισσανίδης θέλει να πάρει το άλσος. Τι να το κάνω το άλσος; Στη Νέα Φιλαδέλφεια τα πάντα ήταν μαραμένα! Τώρα όλα τα μαγαζιά είναι γεμάτα! Κάθε χρόνο 1,5 εκατομμύρια επισκέπτες οπαδοί θα έρχονται στην πόλη και θα αφήνουν χρήματα».

-Ποιος είναι ο στόχος από εδώ και πέρα:

«Να πηγαίνει η ομάδα καλά. Να τη χαιρόμαστε. Να παίρνουμε πρωταθλήματα και Κύπελλα, τι άλλο να ζητήσω;».

-Για την αγάπη του κόσμου:
«Αισθάνομαι την αγάπη του κόσμου, αλλά συνήθως όταν φεύγεις από τη ζωή σου δίνουν ακόμα περισσότερο αγάπη».

-Για τον πόλεμο από τη Δημοτική αρχή:

«Εμείς στηρίξαμε τον Βούρο όταν έγιναν οι εκλογές. Από εκεί και πέρα και ο Βασιλόπουλος το μετάνιωσε, κατάλαβε και αυτός. Οι δυνατοί συγχωρούν. Έγινε το γήπεδο, τέλος».

-Για την απουσία κάποιων παλαιμάχων από τα εγκαίνια, όπως ο Μανωλάς, ο Σαβέφσκι που ήταν στην εξέδρα αλλά και ο Τσιάρτας:

«Εγώ έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω. Ο Μανωλάς είναι σημαία, τον τιμώ, έχω το ομοίωμα του στο Μουσείο, δεν ξέρω γιατί δεν ήρθε, κάποιοι δεν μπορέσανε να έρθουν».

-Για το πως θα αξιοποιηθεί το γήπεδο:

«Θα υπάρχουν ξεναγήσεις μέσα στο γήπεδο. Θα υπάρχουν αυτοκινητάκια γκολφ μεγάλα δέκα θέσεων που θα κάνουν τουρ όλον τον κόσμο. Θα έρθουν σχολεία. Θα το εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ το γήπεδο. Θα δίνω τα αποδυτήρια, όλους τους χώρους στις εταιρίες για να κάνουν μίτινγκ. Θα μπορούν εταιρίες να παίρνουν το γήπεδο να κάνουν εκδηλώσεις ακόμα και παιχνίδια μεταξύ τους οι εταιρίες να πληρώνουν και να νοικιάζουν το γήπεδο από την ΑΕΚ που θα βγάζει έσοδα ακόμα και από τα εισιτήρια σε αυτές τις περιπτώσεις».

πηγή: Novasports.gr

Δημοφιλή Θέματα

Latest from Blog

Παίκτης του MasterChef 4 έγινε μοναχός: «Στην Εκκλησία με θυμόντουσαν από το ριάλιτι»

Ο πρώην παίκτης του μαγειρικού διαγωνισμού MasterChef, γνωστός κατά κόσμον ως Στάθης Αυγουστάκης, χειροτονήθηκε μοναχός την περασμένη Τρίτη. «Εμένα ήταν παιδικός μου πόθος, πέρασε μετά στα νεανικά μου χρόνια και παρέμεινε, παρ’ όλο που ακολούθησα τις σπουδές μου στη γεωπονία και στη μαγειρική. Ο πόθος παρέμενε και ήρθε το πλήρωμα…

Θανάσης Παπακωνσταντίνου: Η τελευταία συναυλία και το συγκινητικό αντίο – Κρατήστε τα τραγούδια και ξεχάστε με

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου ολοκλήρωσε την περιοδεία της «Διονυσιακής περιόδου» με μία συναυλία στο Θέατρο Βράχων το βράδυ της Κυριακής 16 Ιουνίου, αποχαιρετώντας το κοινό του. Ο γνωστός καλλιτέχνης είχε ανακοινώσει ότι θα διακόψει τις ζωντανές εμφανίσεις, χωρίς να καταστήσει σαφές αν αυτή η παύση θα είναι προσωρινή ή όχι. «Αν…

Δανάη Μπάρκα: Φωτογραφήθηκε με το μαγιό της (pic)

Η Δανάη Μπάρκα ξεκίνησε τα μπάνια της στη θάλασσα και ανέβασε φωτογραφίες στα social media. Η παρουσιάστρια πέρασε το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουνίου στις Κιτριές Μεσσηνίας, ένα μέρος που επισκέπτεται πολύ συχνά τα καλοκαίρια. Στο Instagram δημοσίευσε μια φωτογραφία της με μαύρο ολόσωμο μαγιό, όπως και μερικά στιγμιότυπα από…