Μητσοτάκης: “Που ήταν η εγκληματική οργάνωση όταν ο Ολυμπιακός πήρε τα 3 τελευταία πρωταθλήματα”;

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε απάντηση στις καταγγελίες του Γιάννη Βρέντζου μετά από το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟ.

Στην συνέντευξή του στο Νίκο Χατζηνικολάου, είπε για το θέμα:

“Τ’ άκουσα κι εγώ αυτά. Εγκληματική οργάνωση κατά τον εκπρόσωπο της ομάδας στο ποδόσφαιρο τα τελευταία τρία χρόνια εις βάρος του Ολυμπιακού. Είμαι Ολυμπιακός προσωπικά. Ο Ολυμπιακός πήρε τρία πρωταθλήματα, αν δεν κάνω λάθος με 26, 19 και 18 βαθμούς από τον δεύτερο τα τελευταία τρία χρόνια. Πού ακριβώς ήταν αυτή η εγκληματική οργάνωση τότε; Αυτό ως προς το συγκεκριμένο σχόλιο, το οποίο περιμένω να καταδικαστεί με απόλυτη σαφήνεια από τη διοίκηση της ομάδας.

Θα σας πω όμως και κάτι ευρύτερο κ. Χατζηνικολάου. Κάποιοι έχουν εμπλέξει τους ρόλους τους εδώ πέρα. Κάποιοι θεωρούν ότι επειδή μπορεί να έχουν μια ομάδα ή να ελέγχουν κάποια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ή ενδεχομένως και τα δύο, να θεωρούν ότι μπορούν να εκβιάζουν, να υπαγορεύουν στην Κυβέρνηση, να υπονομεύουν, αλλάζοντας απόψεις από τη μία μέρα στην άλλη την διαδρομή της χώρας. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε εδώ πέρα ότι οι ρόλοι του καθενός είναι απόλυτα καθορισμένοι. Η Κυβέρνηση έχει λαϊκή νομιμοποίηση, εκλεγόμαστε από τον λαό. Θέλουμε τους επιχειρηματίες συμμέτοχους στην προσπάθεια προόδου της χώρας.

Δεν είναι όμως, ούτε υποβολείς μας, ούτε είναι φορείς των δικών τους συμφερόντων, που πιέζουν την Κυβέρνηση για να γίνει το δικό τους χατίρι. Άρα το μήνυμα, το οποίο στέλνω προς κάθε κατεύθυνση είναι ότι η Κυβέρνηση κι εγώ προσωπικά, ούτε δεχόμαστε πιέσεις, ούτε είμαστε αντικείμενα εκβιασμού και καλά θα κάνουν όλοι να αναλογιστούν ποιοι είναι οι ρόλοι τους. Και δεν απευθύνομαι μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση, απευθύνομαι συνολικά”.

Νίκος Χατζηνικολάου: “Πάντως τα Μέσα Ενημέρωσης έχουν δικαίωμα να διατυπώνουν κριτική και άποψη. Ιδιαίτερα όταν προκύπτουν θέματα μεγάλα και ευαίσθητα για τη Δημοκρατία”.

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Αλίμονο! Αυτό είναι προφανώς δικαίωμά τους. Όταν τα Μέσα είναι πραγματικά ανεξάρτητα κι όχι όταν αλλάζουν άποψη ανάλογα με τη βούληση ή την άποψη της στιγμής του ιδιοκτήτη τους. Αυτό δεν είναι ελεύθερη δημοσιογραφία κ. Χατζηνικολάου”.

Latest from Blog