Μουντιάλ 2022: Οι μπάλες της διοργάνωσης φορτίζουν… σαν να είναι κινητά -Ποιος ο λόγος

«Μπέρδεμα» προκάλεσε στους ποδοσφαιρόφιλους, μια εικόνα με τις μπάλες της Adidas για το Μουντιάλ 2022, να φορτίζονται πριν από έναν αγώνα.

Η πασίγνωση εταιρεία αθλητικών ειδών ανέλαβε για ακόμα μια φορά τη δημιουργία των μπαλών για το τουρνουά του Κατάρ, που φέρει την ονομασία «Al Rihla», που μεταφράζεται στα αραβικά ως «το ταξίδι».

Ωστόσο, υπάρχει σημαντική διαφορά από πλευράς προδιαγραφών συγκριτικά με τις παλαιότερες, καθώς οι μπάλες του 2022 έχουν εξοπλιστεί με αισθητήρες κίνησης 500Hz που αλλάζουν εντελώς το παιχνίδι.

Παρακολουθούν τη θέση, το χτύπημα και την κίνηση κάθε λακτίσματος και κεφαλιάς στον αγωνιστικό χώρο, σε 500 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Οι αισθητήρες έχουν επίσης καθοριστική σημασία για την εφαρμογή των νέων ημι-αυτόματων οφσάιντ.

Όμως, η νέα τεχνολογία σημαίνει ότι οι μπάλες πρέπει να είναι πλήρως φορτισμένες για να λειτουργήσουν σωστά. Viral έχει γίνει μια εικόνα που δείχνει τέσσερις μπάλες να είναι συνδεδεμένες σε πολύπριζο, με τον ίδιο τρόπο που φορτίζει κάποιος το κινητό του τηλέφωνο. Η μπαταρία του αισθητήρα ζυγίζει 14 γραμμάρια και μπορεί να διαρκέσει έως και έξι ώρες.

Latest from Blog