Μπουκαλάκια με μονωτική ταινία -Με αυτή την ψεύτικη χειροβομβίδα απειλούσε και λήστευε τράπεζες ο συνταγματάρχης

Στα χέρια της ΕΛΑΣ βρίσκεται ο 53χρονος συνταγματάρχης που έκανε ληστείες υπό την απειλή, όπως αποδείχθηκε, ψεύτικης χειροβομβίδας.

Ο 53χρονος συνελήφθη χθες, Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, στη Δάφνη λίγο μετά τη ληστεία που έκανε σε υποκατάστημα τράπεζας στην Αργυρούπολη.

Οπως αποδείχθηκε είχε διαπράξει και άλλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας, πριν λίγο καιρό, στη Νέα Σμύρνη, επίσης με την απειλή της ψεύτικης χειροβομβίδας, αλλά και ακόμη μια ληστεία τράπεζας στο Παλαιό Φάληρο.

Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του, μάλιστα, είχε συσταθεί ειδική ομάδα αστυνομικών που προέβησαν άμεσα σε αναζητήσεις μετά το χθεσινό χτύπημα, εντόπισαν τον κατηγορούμενο στη Δάφνη, τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στην Ασφάλεια, όπου και συνελήφθη.

Σύμφωνα με τα όσα περιγράφει η ΕΛΑΣ ο 53χρονος εισερχόταν στα καταστήματα έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, χρησιμοποιώντας χειρουργική μάσκα, προσποιούμενος τον πελάτη και αφού ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους με αντικείμενο που παρουσίαζε ως εκρηκτικό μηχανισμό-χειροβομβίδα, αφαιρούσε τα χρήματα από το ταμείο. Στη συνέχεια διέφευγε από τη βοηθητική πόρτα (έξοδο κινδύνου) του καταστήματος.

Ουσιαστικά ο 53χρονος προκαλούσε τον τρόμο υποστηρίζοντας ότι δήθεν κρατά στα χέρια του χειροβομβίδα. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε η χειροβομβίδα δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μικρά κυλινδρικά κουτάκια τυλιγμένα με μονωτική ταινία.

Latest from Blog