Ο Έλληνας Εσκομπάρ της Πιερίας με τους 5 τόνους κοκαϊνης και 36 εκ. ευρώ από τα κλεμμένα στοιχήματα (video)

Έβλεπε τον Πάμπλο Εσκομπάρ και ήθελε να του μοιάσει. Και τα έκανε όλα.

Ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, πιάστηκε ο οποίος για μεταφορά 5,4 τόνων κοκαΐνης, υπόθεση η οποία αποκαλύφθηκε το καλοκαίρι του 2004 όταν το φορτίο των ναρκωτικών εντοπίστηκε σε πλοίο συμφερόντων του στα ανοιχτά του Γιβραλτάρ, αλλά και για νομιμοποίηση 36 εκατομμυρίων ευρώ μέσω τζόγου.

Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, που κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, καταδικάστηκε το 2013 σε 16 έτη κάθειρξης.

Κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση ήταν ο γαμπρός του και μία ιδιοκτήτρια πρακτορείου στο Λιτόχωρο Πιερίας. Ο πρώτος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών και η δεύτερη σε κάθειρξη έξι ετών. Το δικαστήριο έδωσε στους δύο τελευταίους το δικαίωμα να μείνουν ελεύθεροι μέχρι το εφετείο υπό την προϋπόθεση καταβολής 30.000 ευρώ.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε κατά τις έρευνες των διωκτικών αρχών να βρεθούν τα χρήματα από τη διακίνηση ναρκωτικών που έκανε ο Έλληνας επιχειρηματίας, ο οποίος το διάστημα εκείνο βρισκόταν ήδη στις φυλακές.

Το «κουβάρι» άρχισε να ξετυλίγεται όταν στην κατοχή της ιδιοκτήτριας του πρακτορείου βρέθηκε σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ σε χαρτονομίσματα, που, όπως διαπιστώθηκε, ήταν «μουχλιασμένα», καθότι «θαμμένα», κατά το κατηγορητήριο, στο έδαφος.

Ο γαμπρός του Αλέξανδρου Αγγελόπουλου, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, έπαιξε σε διάστημα πέντε μηνών, από τον Ιούνιο μέχρι το Νοέμβριο του 2006, από πρακτορείο του Λιτοχώρου και για λογαριασμό του επιχειρηματία, ποσό ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να νομιμοποιήσει τα χρήματα που ήταν προϊόν εγκληματικής δράσης.

O ίδιος ομολόγησε ότι στοιχημάτιζε σε αγώνες ποδοσφαίρου, φτάνοντας να κερδίζει πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία όμως, όπως είπε, έχασε στη συνέχεια. «Είμαστε άρρωστοι με το στοίχημα», είπε, ενώ προκειμένου να δικαιολογήσει την περίεργη ποιότητα των χαρτονομισμάτων, απολογήθηκε ότι έβαζε τα κερδισμένα χρήματα στο μπάνιο, ακόμη και στο ψυγείο.

@georger041 #ελλαδα #greece ♬ πρωτότυπος ήχος – george04

Latest from Blog