Οι Ρώσοι ενισχύουν το Lada Niva

Μετά την αποχώρηση της Renault από τη Lada, οι Ρώσοι σχεδιάζουν να συνεχίσουν το αειθαλές Lada Niva, βάζοντάς του και έναν ισχυρότερο κινητήρα.

Παρότι λοιπόν πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το Niva ήταν σχεδιασμένο από φέτος και μετά από 45 χρόνια παρουσίας να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, φαίνεται ότι οι Ρώσοι θα συνεχίσουν να προσφέρουν το Lada Niva στην εγχώρια αγορά και για τα επόμενα χρόνια.

Ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός του ότι η έξοδος της Renault από τη Lada και το δυτικό εμπάργκο, δεν επιτρέπουν στη ρωσική φίρμα να εξελίξει το νέο μοντέλο που ήταν στα σκαριά και το οποίο θα βασιζόταν πάνω σε ανταλλακτικά και εξαρτήματα του Renault Group.

Κατά συνέπεια, το παλαιό Niva (ή Niva Legend όπως ονομάζεται σήμερα) συνεχίζει κανονικά και, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της εταιρείας Maxim Sokolov σε ένα event στο εργοστάσιο του Τολιάττι, από το 2023 θα αποκτήσει και έναν πιο ισχυρό κινητήρα.

Η νέα αυτή έκδοση δεν θα αντικαταστήσει την τωρινή με τον γνωστό, παλαιό αλλά δοκιμασμένο 1.700άρη κινητήρα βενζίνης των 83 ίππων, αλλά αντίθετα θα προστεθεί στη γκάμα σαν μια έξτρα επιλογή που ίσως φέρει και την ονομασία «Sport».

Ως προς το ποιο θα είναι το μοτέρ αυτό, πιθανότατα θα βρεθεί κάτω από το καπό του Niva ο 8βάλβιδος 1.600άρης κινητήρας βενζίνης των 90 ίππων ισχύος και 143 Nm ροπής της Lada, που σίγουρα θα προσφέρει καλύτερες επιδόσεις από το τωρινό μοτέρ, χωρίς ωστόσο και πάλι να βάζει… φωτιά στην άσφαλτο.

Περαιτέρω αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν για τη νέα έκδοση του Niva και στην εμφάνισή του, χωρίς πάντως να αλλάζει δραστικά το κλασικό τετραγωνισμένο σχήμα του.

Πηγή: Carandmotor.gr

Latest from Blog