Πέθανε η 93χρονη Σουζάνα Ηλιάδου που συνελήφθη το 2019 για τα παράνομα τερλίκια

Σε ηλικία 93 ετών έφυγε από την ζωή η Σουζάνα Ηλιάδου η ηλικιωμένη γυναίκα που το 2019 άθελα της, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, όταν συνελήφθη στους Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης μετά από καταγγελία σε βάρος της πως πωλούσε παράνομα, χωρίς άδεια, τα χειροποίητα τερλίκια (μάλλινες παντόφλες) που έπλεκε στην λαϊκή της περιοχής.

Η ηλικιωμένη είχε γίνει την περίοδο εκείνη πρώτο θέμα συζήτησης, με την ίδια να δηλώνει πως αισθανόταν ντροπή για όλο αυτό που της είχε συμβεί, αφού με τα χρήματα αυτά προσπαθούσε να συνεισφέρει στα οικονομικά του σπιτιού της.

Την ίδια περίοδο η γυναίκα είχε να αντιμετωπίσει εκτός από δικαστήρια που έγιναν και την αθώωσαν και τον πόνο της από τον θάνατο του συζύγου της, που στάθηκε ως αφορμή προκειμένου να επιβαρυνθεί η υγείας της.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr η κόρη της Ιουλιέτα Ηλιάδου η 93χρονη το τελευταίο διάστημα παρακαλούσε τον Θεό να την πάρει: «Δυστυχώς την χάσαμε την μαμά μου. Πέθανε στις 26 Δεκεμβρίου το βράδυ γύρω στις 23:00. Την είχαμε στο σπίτι, αλλά επειδή η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε ,την πήγαμε στο νοσοκομείο την ημέρα εκείνη και λίγες ώρες μετά πέθανε».

H 93χρονη είχε παραδοθεί τόσο που ζήτησε να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας: «Μας μιλούσε μέχρι τελευταία στιγμή κανονικά. Όμως δυσκολευόταν στην αναπνοή, ήθελε και να φύγει κιόλας. Παρακαλούσε το Θεό να την πάρει κοντά του. Ήταν να φύγει τώρα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την στιγμή που μου ζήτησε την εικόνα της Παναγίας να την προσκυνήσει. Δεν ήθελε να την πάμε στο νοσοκομείο, ήθελε να φύγει. Ακόμα και ο γιατρός που την είδε μου είπε η μητέρα σας έχει μια με δυο ώρες ζωής κι έτσι έγινε».

Η ηλικιωμένη μιλώντας στο protothema.gr μετά την αθώωση της από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον περασμένο Νοέμβριο, είχε φροντίσει να πει «ενα τεράστιο ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο για την αγάπη και την υποστήριξη που μου έδειξε στην περιπέτεια που πέρασα. Επιτέλους έχει φτάσει το τέλος της».

Η κόρη της είχε πει επίσης στο protothema.gr, «η μανούλα μου επιτέλους αθωώθηκε, όμως ακόμα δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι τελείωσε αυτή η μεγάλη περιπέτεια που ταλαιπώρησε την μαμά μου και όλη την οικογένεια», σημειώνοντας ότι «από τότε που έγιναν όλα αυτά δεν έχει βγεί ποτέ ξανά να πουλήσει τερλίκια. Απο τη στιγμή που έμαθε για το δικαστήριο αγχώθηκε πάρα πολύ και στενοχωρέθηκε. Μου έλεγε ‘τι είμαι εγώ; Δολοφόνος ή κλέφτης;’ και αναρωτιόταν για ποιον λόγο τη δικάζουν. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου χάρηκε πάρα πολύ».

Η ταφή της Σουζάνας Ηλιάδου πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα στον Άγιο Παύλο Χαλκιδικής: «Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ.Λάζαρο Κυρίζογλου, ο οποίος ανέλαβε την κηδεία τα πάντα γιατί την αγαπούσε την μητέρα μου. Η ταφή της έγινε στο οικογενειακό μας τάφο στον Άγιο Παύλο της Χαλκιδικής. Είχαμε χάσει τον πατέρα μου πριν ενάμιση χρόνο και την πήρε μαζί του, έγιναν κι όλα αυτά με τα τερλίκια που την είχαν πικράνει κι έφυγε».

Latest from Blog