Ποινή φυλάκισης στον Τσιάρτα για ομοφοβικές δηλώσεις στα social media

Σε 10 μήνες φυλάκιση και 5.000 ευρώ χρηματική ποινή με αναστολή για τρανσφοβική ανάρτηση του στα social media το 2017 καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ και της Εθνικής Ελλάδος Βασίλης Τσιάρτας.

Ο Βασίλης Τσιάρτας έγινε ο πρώτος που καταδικάζεται με τον αντιρατσιστικό νόμο, όπως τροποποιήθηκε το 2014. Σημειώνεται πως εναντίον του είχε καταθέσει μήνυση το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, δια της προέδρου του Μαρίνας Γαλανού, η οποία επίσης είχε καταγγείλει και όσους είχαν εκτοξεύσει απειλές κατά της ζωής της το τελευταίο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσιάρτας το 2017 και συγκεκριμένα λίγο πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον επαναπροσδιορισμό της ταυτότητας φύλου είχε προχωρήσει σε ανάρτηση – δήλωση μέσω της οποίας διέγειρε αναγνώστες σε πράξεις μίσους και διακρίσεων.

Πιο συγκεκριμένα είχε αναρτήσει στον λογαριασμό του στο Facebook πως εύχεται «οι πρώτες αλλαγές φύλου να γίνουν στα παιδιά αυτών που ψήφισαν αυτό το αίσχος. Να δω με τι καμάρι θα κυκλοφορήσουν. Υ.Γ. Νομιμοποιήστε και τους παιδόφιλους να ολοκληρώσετε τα εγκλήματα». Σε μια δεύτερη ανάρτηση του, λίγες ώρες αργότερα είχε σχολιάσει «Ο Θεός έπλασε τον Αδάμ και την Εύα».

Η καταδικαστική απόφαση κατά του Βασίλη Τσιάρτα, όπως αναφέρει και σε ανάρτηση του στο Facebook ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος αποτελεί την πρώτη απόφαση εφαρμογής του αντιρατσιστικού νόμου 927/1979 για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους λόγω ταυτότητας φύλου.

Latest from Blog