Connect
To Top

Ρολόγια: Το must για κάθε άνδρα

Η αγορά ενός vintage ρολογιού μπορεί να είναι πολύ ακριβή. Αν ψάχνεις να αγοράσεις ένα ρολόι από τις πιο γνωστές μάρκες όπως Rolex, Omega ή ακόμα και το Hamilton μπορείς να τα βρεις αρκετά φθηνά. Αν ψάχνεις ένα ρολόι vintage, μπορεί να σκέφτεσαι το eBay, το Amazon ή κάποιο τοπικό κατάστημα που πουλάει αντίκες. Εκεί μπορεί να βρεις τις καλύτερες προσφορές.

Δεν είναι όμως η καλύτερη ιδέα καθώς μπορεί να πάρεις κάτι ελαττωματικό αν δεν είσαι γνώστης του θέματος. Υπάρχουν πολλοί που φτιάχνουν ψεύτικα ρολόγια που είναι δύσκολο ακόμα και για τους επαγγελματίες να βρουν αν είναι ψεύτικο μέχρι το ανοίξουν. Γι αυτό θα πρέπει να προσέξεις κάποια πράγματα πριν κάνεις την οποιαδήποτε αγορά.

Πωλητής

Το άτομο από το οποίο θα αγοράσεις το ρολόι σου θα πρέπει να είναι 100% αξιόπιστο. Είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της αγοράς. Ένας αξιόπιστος προμηθευτείς μπορεί να σου προσφέρει εγγύηση για το προϊόν που αγόρασες σε περίπτωση που υπάρξει κάποια βλάβη. Καλό θα ήταν να αποφύγεις ιστοσελίδες όπως το eBay και το Craiglist όπως ο διάολος το λιβάνι.

Αν δεν είσαι ειδικός στα ρολόγια ή αν δεν έχεις κάποιον που γνωρίζει, τότε διατρέχεις μεγάλο κίνδυνο να αγοράσεις κάτι που είναι εντελώς άχρηστο. Δεν σημαίνει όμως ότι δε θα βρεις μια καλή προσφορά, απλά θα πρέπει να επενδύσεις λίγα περισσότερα χρήματα.

Λεπτομέρειες

Μόλις βρεις το ρολόι που θέλεις να αγοράσεις θα πρέπει να αρχίσεις να ψάχνεις τα πάντα σχετικά με αυτό. Τα πιο βασικά που θα πρέπει να ψάξεις είναι οι απάτες που συμβαίνουν, οι βλάβες που μπορεί να βγάλει και τι εγγύηση υπάρχει. Τα περισσότερα ρολόγια πολυτελείας έχουν κάποια χαρακτηριστικά που δηλώνουν την αυθεντικότητά τους.

Αυτά όμως αλλάζουν ανάλογα με το μοντέλο και το έτος κατασκευής του. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ψάξεις ακόμα περισσότερο για να είσαι σίγουρος. Επικοινώνησε με τον πωλητή και κάνε πολλές ερωτήσεις σχετικά με το προϊόν. Αν ο πωλητής αρνηθεί να δώσει πληροφορίες τότε κάτι συμβαίνει. Βεβαιώσου ότι ο σειριακός αριθμός είναι αυθεντικός και ότι το ρολόι δεν είναι δηλωμένο ως κλεμμένο.

Υλικά

Ένα επιχρυσωμένο ρολόι δεν θα είναι το ίδιο γυαλιστερό μετά από κάποια χρόνια. Αν σου φαίνεται ακριβό μπορείς να κοιτάξεις για ρολόγια με ανοξείδωτο χάλυβα. Έτσι θα είσαι σίγουρος ότι το ρολόι θα αντέξεις στον χρόνο και θα μπορέσεις να το διατηρήσεις ως κειμήλιο. Επίσης, δες αν ο ιμάντας είναι σε καλή κατάσταση.

 

You must be logged in to post a comment Login

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ FASHION

"Άνδρας ή άντρας ονομάζεται ο άνθρωπος που ανήκει στο αρσενικό φύλο. Με τον όρο άνδρας αναφερόμαστε συνήθως σε έναν ενήλικα αρσενικού φύλου. Η βασική διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα εντοπίζεται στους γεννητικούς αδένες και την πρόσθια υποθαλάμια περιοχή.
Για τα αρσενικά κατά τη διάρκεια της εφηβείας, η τεστοστερόνη, μαζί με τις γοναδοτροπίνες που απελευθερώνονται από το βλεννογόνο αδένα, υποκινούν τη σπερματογένεση, και έτσι την πλήρη σεξουαλική διάκριση ενός αρσενικού από ένα θηλυκό.

Ο ανδρισμός είναι μια μορφή πολιτισμού. Περιλαμβάνει την ασφάλεια, την ευθύνη, την ανιδιοτέλεια, και γενικούς κανόνες ηθικής, όπως ειλικρίνεια, και σεβασμός.

Όλα αυτά και πολλά ακόμα που θα ανακαλύψετε είναι το ManTalk..