Σε δημοπρασία η μπάλα με την οποία ο Μαραντόνα πέτυχε το “γκολ του Θεού”

Η μπάλα με την οποία ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα σημείωσε δύο από τα πιο πολυσυζητημένα γκολ και έμειναν στην ιστορία του ποδοσφαίρου, στα προημιτελικά του Μουντιάλ του Μεξικό πριν από 36 χρόνια εναντίον της Αγγλίας (2-1), βγήκε σε δημοπρασία και αναμένεται να πουληθεί για τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια λίρες (2,85 εκατομμύρια ευρώ).

Ο Μαραντόνα ονόμασε το πρώτο γκολ που σημείωσε με το χέρι, ως το «χέρι του θεού», ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα σημείωσε «το γκολ του αιώνα», περνώντας όλη την ομάδα της Αγγλίας, αφήνοντας αποσβολωμένους όσους ήταν εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Την μπάλα δημοπρατεί ο Τυνήσιος διαιτητής Αλί Μπιν Νάσερ, ο οποίος είχε «σφυρίξει» στον αγώνα εκείνον. «Αυτή η μπάλα είναι μέρος της ιστορίας του διεθνούς ποδοσφαίρου, είναι η κατάλληλη στιγμή να τη μοιραστείς με τον κόσμο», είπε ο Μπιν Νάσερ. «Ελπίζω ο αγοραστής να είναι σε θέση να το εκθέσει ή να το μοιραστεί με το κοινό με κάποιον άλλο τρόπο».

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί από τον οίκο Graham Budd και θα πραγματοποιηθεί στις 16 Νοεμβρίου, με τους πλειοδότες να μπορούν να εγγραφούν και να υποβάλουν προσφορές ηλεκτρονικά από τις 28 Οκτωβρίου.

Latest from Blog