Συνελήφθη η γιατρός που «πάσαρε» χάπια ντόπινγκ στον μπασκετμπολίστα Μήτογλου

Μια μήνυση από τον Έλληνα μπασκετμπολίστα της Αρμάνι Μιλάνο, Ντίνο Μήτογλου, αποκάλυψε τη δράση της γιατρού που κατηγορείται ότι χορηγούσε σκευάσματα ντόπινγκ.

Ο διεθνής αθλητής που εντοπίστηκε μερικούς μήνες πριν θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ, κινήθηκε νομικά, κατηγορώντας τη γιατρό για παράνομα σκευάσματα που του χορηγούσε ενώ βρισκόταν σε αποθεραπεία, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.

Πελάτες της γιατρού γνωστοί αθλητές

Η παθολόγος, που συνελήφθη την Τρίτη (1/11) από τους αστυνομικούς είχε στο πελατολόγιο της αρκετούς γνωστούς αθλητές, στους οποίους χορηγούσε τις θεραπείες της, είτε στο χώρο τους πελάτη, είτε στο σπίτι της.

Μάλιστα, για τη διαφήμιση των προϊόντων που προσέφερε, είχε δημιουργήσει και σχετική ιστοσελίδα, ενώ παράλληλα για τη νομιμοποίηση της δραστηριότητας της είχε συστήσει εταιρία με ανύπαρκτες, όπως διαπιστώθηκε, εγκαταστάσεις.

Στην ιστοσελίδα διαφήμιζε χαρακτηριστικά: Άμεση ενίσχυση αθλητικών επιδόσεων και μυϊκής αποκατάστασης με τη οροθεραπεία «Athletic Boost».

Η χορήγηση των θεραπειών είχε σκοπό την αποκατάσταση τραυματισμών, την ενίσχυση των αθλητικών επιδόσεων και του ανοσοποιητικού συστήματος, την αντιμετώπιση της εξάντλησης, την απώλεια βάρους, την αύξηση της λίμπιντο καθώς και την καταπολέμηση της γήρανσης.

Τα συστατικά των θεραπειών προέρχονταν από 3 κατηγορίες σκευασμάτων και συγκεκριμένα:

  1. μη γνήσια φαρμακευτικά σκευάσματα (ντόπινγκ) με πλαστή ταινία γνησιότητας του ΕΟΦ,
  2. φαρμακευτικά σκευάσματα με απαγορευμένες ουσίες από το εξωτερικό χωρίς άδεια κυκλοφορίας του ΕΟΦ και
  3. φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία είχε αποκτήσει μέσω εικονικών συνταγογραφήσεων προκαλώντας οικονομική ζημιά σε βάρος του ΕΟΠΠΥ.

Latest from Blog