Τι λένε οι Αγγελόπουλοι για τα σπίτια του πατέρα τους που βγαίνουν σε πλειστηριασμό

Δήλωση για δημοσίευμα που ανέφερε ότι ακίνητα του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου βγαίνουν σε πλειστηριασμό, έκαναν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος.

Οι πλειστηριασμοί που έχουν προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο, αφορούν ακίνητα υψηλής αξίας, με τους δύο ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός να φέρονται κατά του αδερφού του πατέρας τους, Θόδωρου Αγγελόπουλου, για την υπόθεση.

Η δήλωση των Αγγελόπουλών

«Δημοσιεύτηκε χθες η είδηση για τον πλειστηριασμό ακινήτων του αείμνηστου πατέρα μας Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου που επισπεύδει ο αδερφός του Θεόδωρος. Οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι η απαίτηση που επιχειρεί να ικανοποιήσει ο θείος μας, μόνιμος κάτοικος Ελβετίας κατά δήλωσή του, πηγάζει από την αντιδικία που είχε επί σειρά ετών με τον πατέρα μας και δεν αφορά προσωπική μας οφειλή.

Συγκεκριμένα, ο Θεόδωρος με αγωγή που άσκησε το 2012 σε βάρος του πατέρα μας ζητούσε την καταβολή 200 εκατομμυρίων Ευρώ επικαλούμενος μία συμφωνία μεταξύ του ιδίου, του πατέρα μας και του αείμνηστου παππού μας, Παναγιώτη Αγγελόπουλου, από τον Μάρτιο του 2000 (!) για την περιέλευση της Χαλυβουργικής στον πατέρα μας, στην οποία προβλεπόταν, επίσης, η κατάπτωση ποινικής ρήτρας 10 εκ. δολαρίων ΗΠΑ για κάθε δικαστική ενέργεια που θα έκανε ο πατέρας μας στο μέλλον για την ίδια ή συναφή αιτία.

Στον πρώτο βαθμό, η αγωγή του συζητήθηκε τον Απρίλιο του 2017 και απορρίφθηκε, καθώς κρίθηκε ότι η παραπάνω συμφωνία παραβιάζει θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα του πατέρα μας και είναι ως εκ τούτου άκυρη. Εντούτοις, το Εφετείο Αθηνών, ενώπιον του οποίου συζητήθηκε η υπόθεση τον Φεβρουάριο του 2020, έκρινε κατά πλειοψηφία (με τις ψήφους δύο μελών και αντίθετη την ψήφο της Προέδρου) εν μέρει δεκτή την αγωγή επιδικάζοντας πρωτοφανή ποινική ρήτρα ύψους 80 εκ. Ευρώ.

Επισημαίνουμε ότι όλη την παραπάνω περίοδο ο πατέρας μας αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα υγείας με συνέπεια τις αλλεπάλληλες κρίσιμες νοσηλείες του στην εντατική, ενώ, ταυτόχρονα, με αφετηρία το βαρύτατο εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το 2013, έπασχε από βαρύτατη άνοια, λόγος για τον οποίον τέθηκε τελικά υπό δικαστική συμπαράσταση με αμετάκλητη απόφαση.

Δυστυχώς, μετά τον θάνατο του πατέρα μας, ο Θεόδωρος επέλεξε να στραφεί εναντίον μας, φροντίζοντας για τη διαιώνιση της οικογενειακής αντιδικίας. Μάλιστα, δίχως να σεβαστεί το βαρύτατο πένθος μας, έσπευσε να μας κοινοποιήσει την παραπάνω απόφαση λίγες μόλις ημέρες μετά την κηδεία του αδερφού του, όπου και είχε παραβρεθεί με τη σύζυγό του Γιάννα.

Από την πλευρά μας, ως κληρονόμοι με το ευεργέτημα της απογραφής και χωρίς να ευθυνόμαστε με την ατομική μας περιουσία για την οφειλή του πατέρα μας, έχουμε ασκήσει κατά της απόφασης αυτής αναίρεση, η οποία επρόκειτο να συζητηθεί ενώπιον του Αρείου Πάγου στις 26 Σεπτεμβρίου 2022. Πλην όμως, ο Θεόδωρος ζήτησε την αναβολή της προκειμένου να συνεκδικαστεί με την αναίρεση της δεύτερης συζύγου του πατέρα μας για την ίδια υπόθεση, που είχε σκοπίμως προσδιοριστεί από την τελευταία για τη μεταγενέστερη δικάσιμο της 24ης Απριλίου 2023.»

Latest from Blog