Το χαμένο επεισόδιο που ο Μίκυ Μάους αυτοκτονεί! (video)

Το «χαμένο επεισόδιο» του Μίκυ Μάους δίνει ένα τραγικό τέλος στο διασημότερο καρτούν του κόσμου. Το 2009 εμφανίστηκε στο διαδίκτυο ένα παράξενο βίντεο. Είχε τίτλο «Sυicide mouse» , δηλαδή η αυτοκτονία του ποντικιού και έμοιαζε να είναι σκηνή από κάποιο παλιό επεισόδιο του δημοφιλούς καρτούν. Τα γραφικά ήταν ασπρόμαυρα και vintage. Η μουσική επένδυση τρομακτική και η πλοκή σχεδόν ανύπαρκτη.

Το πλάνο ξεκινάει με τον Μίκυ Μάους να περπατά σε έναν δρόμο μέσα στην πόλη. Κοιτάζει το έδαφος, έχει τα χέρια πίσω από την πλάτη και μοιάζει σκεπτικός. Το δραματικό πιάνο που παίζει από πίσω εντείνει το κλίμα αγωνίας που μεταδίδει το επαναλαμβανόμενο στιγμιότυπο. Μετά από ενάμιση λεπτό, η σκηνή κόβεται απότομα. Όταν ξεκινάει και πάλι, η μουσική έχει αλλάξει. Τη θέση του πιάνου έχουν πάρει μουρμουρητά και απόκοσμες κραυγές.

Ο Μίκυ εξακολουθεί να περπατάει στον ίδιο δρόμο, όμως η όψη του είναι αλλοιωμένη. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου του είναι θολά, ενώ τα κτίρια από πίσω του παραμορφώνονται. Το πλάνο αλλάζει απότομα από μακρινό σε κοντινό και οι φωνές γίνονται ουρλιαχτά. Τότε, η οθόνη μαυρίζει και πάλι.

Έπειτα από λίγο, εμφανίζεται ένα κείμενο στα ρώσικα: «Οι όψεις της κόλασης τραβούν τους θεατές μέσα ξανά». Ακολουθεί το κλασικό σήμα του Μίκυ και ένα τελευταίο πλάνο με τη σκιά ενός άντρα να μπαίνει σε ένα σκοτεινό δωμάτιο.

Όταν το παράξενο βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας, συνοδευόταν από μία ακόμη πιο παράξενη ιστορία. Σύμφωνα με αυτή, το βίντεο αποτελεί στιγμιότυπο ενός «χαμένου επεισοδίου» της παιδικής σειράς από τη δεκαετία του 1930.

Το ανακάλυψε ο διάσημος κριτικός κινηματογράφου Λέοναρντ Μάλτιν, την εποχή που είχε αναλάβει να ψάξει στα αρχεία της Ντίσνεϋ προκειμένου να συγκεντρώσει τα καλύτερα επεισόδια του δημοφιλούς παιδικού ήρωα για να τα συμπεριλάβει σε ένα συλλεκτικό DVD. Τότε, έπεσε πάνω στο συγκεκριμένο βίντεο.

Ο κριτικός κινηματογράφου, Λέοναρντ Μάλτιν. Wikimedia Commons

Όταν ο Μάλτιν ξεκίνησε να το βλέπει, αναστατώθηκε. Το βίντεο του προκάλεσε τόσο άσχημα συναισθήματα που αποφάσισε να βγει από το δωμάτιο για να πάρει αέρα. Ωστόσο, ζήτησε από τον βοηθό του να μην διακόψει την προβολή και να κρατήσει σημειώσεις. Λίγα λεπτά αφού ο άντρας έμεινε μόνος στο δωμάτιο με το φιλμ, άρχισαν να ακούγονται ουρλιαχτά. Ο Μάλτιν και ο φύλακας του κτιρίου αποσβολωμένοι είδαν τον βοηθό να βγαίνει από το δωμάτιο σε κατάσταση αμόκ.

Αφού επανέλαβε πολλές φορές τη φράση «ο πραγματικός πόνος είναι άγνωστος» άρπαξε το όπλο του φύλακα και αυτοκτόνησε. Από που αρχίζει και που τελειώνει ο μύθος στην αφήγηση αυτή είναι άγνωστο. Άνθρωποι που εργάστηκαν στη Ντίσνεϋ και γνωρίζουν τον Λέοναρντ Μάλτιν διαβεβαιώνουν ότι η αυτοκτονία του βοηθού δε συνέβη ποτέ. Από την άλλη, υποστηρίζουν ότι το μυστηριώδες βίντεο υπάρχει.

Βέβαια, τόσο η προέλευσή του, όσο και ο λόγος δημιουργίας του είναι άγνωστα. Λέγεται ότι κάποια στιγμή, εργαζόμενοι της Ντίσνεϋ ανέβασαν το στιγμιότυπο, αν και λειψό, στο ίντερνετ. Μία βδομάδα αργότερα, η εταιρεία αποφάσισε να το κατεβάσει και να το διαγράψει από παντού. Πολλοί χρήστες όμως το είχαν ήδη δει, μερικοί ίσως είχαν προλάβει να το κατεβάσουν.

 Η τελευταία σκηνή του φερόμενου ως αυθεντικού βίντεο.

Στο διαδίκτυο πλέον κυκλοφορούν πολλές εκδοχές του. Καμία δεν είναι επιβεβαιωμένο ότι αποτελεί την αυθεντική και καμία δεν είναι ολοκληρωμένη.

Σύμφωνα με την επικρατέστερη θεωρία, στο εξαφανισμένο μέρος του βίντεο, ο Μίκυ Μάους δίνει τέλος στη ζωή του με ένα όπλο. Πολλοί πάλι πιστεύουν ότι πρόκειται για μία ακόμα θεωρία συνωμοσίας. Είναι χαρακτηριστικό πάντως πως, παρότι η αλλόκοτη ιστορία που εμπλέκει το όνομά του Λέοναρντ Μάλτιν κυκλοφορεί από το 2009, ο διάσημος κριτικός δεν έχει αναφερθεί ποτέ στο γεγονός για να το διαψεύσει ή να το επιβεβαιώσει.

Δείτε μία από τις χαρακτηριστικότερες εκδοχές του βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=0eD4_zFt1c4

Latest from Blog