Το ελαστικό που δεν σκάει και δεν θέλει αέρα

Η επανάσταση στα ελαστικά βρίσκεται σχεδόν προ των πυλών και αναμένεται να φέρει μαζί της σημαντικά οφέλη στην οδική ασφάλεια αλλά και στο κόστος χρήσης.

Η Michelin, που ηγείται της συγκεκριμένης τεχνολογικής κούρσας μεταξύ των κατασκευαστών ελαστικών, παρουσιάζεται έτοιμη να βάλει στην παραγωγή το πρωτοποριακό ελαστικό που η ίδια ονομάζει Uptis.

Το Michelin Uptis (όνομα που βγαίνει από το Unique Puncture-proof Tire System), είναι το ελαστικό που θα αλλάξει τα δεδομένα και τις ισορροπίες στην αγορά των ελαστικών σε όλο τον κόσμο με το εμπορικό του λανσάρισμα του να έχει προγραμματιστεί για 2024.

Το Michelin Uptis έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ως πρωτότυπο το 2017 και από τότε η γαλλική εταιρεία το εξελίσσει διαρκώς για να το φέρει στην παραγωγή, η οποία βρίσκεται πλέον σχεδόν προ των πυλών.

Το βασικό στοιχείο που χαρακτηρίζει το Michelin Uptis και αναμένεται να φέρει την επανάσταση στα ελαστικά είναι το γεγονός ότι δεν χρειάζεται αέρα για να διατηρήσει το σχήμα του. Το πέλμα του «συνδέεται» με τη ζάντα μέσω ενσωματωμένων ελαστικών «ακτίνων».

Έτσι το ελαστικό της Michelin εξαλείφει ένα σημαντικό κίνδυνο που χαρακτηρίζει τα συμβατικά ελαστικά, εκείνον που έχει να κάνει με το ξαφνικό κλατάρισμα, το οποίο και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ελέγχου και ατύχημα. Χωρίς τη χρήση αέρα, ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν χρειάζεται παράλληλα να ελέγχει τις πιέσεις στα ελαστικά και έτσι εξασφαλίζεται και σταθερή και ομοιογενής φθορά του ελαστικού σε όλη τη διάρκεια ζωής του.

Latest from Blog