Το νέο υπερηχητικό αεροπλάνο θα κάνει Λονδίνο – Ν. Υόρκη 3 ώρες!

Συμφωνία για την αγορά ενός στόλου νέων αεροσκαφών υψηλής τεχνολογίας, γνωστών ως «γιοι του Κονκόρντ», ανακοίνωσε η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του κόσμου, θέτοντας τις βάσεις για την επιστροφή των υπερηχητικών υπερατλαντικών πτήσεων μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Ο λόγος για την American Airlines, η οποία συμφώνησε στα μέσα Αυγούστου να αγοράσει έως και 20 αεροσκάφη Overture από την Boom Supersonic, με δυνατότητα επέκτασης της παραγγελίας σε 40. Τα αεροσκάφη αυτά αναμένεται ότι θα εκτελούν δρομολόγια όπως από το Μαϊάμι στο Λονδίνο και από το Λος Άντζελες στη Χονολουλού από το 2029 και ύστερα.

Οι πτήσεις αυτές θα σηματοδοτήσουν την επάνοδο των υπερηχητικών επιβατικών αεροπλάνων στους αιθέρες έπειτα από σχεδόν 30 χρόνια παύσης, μετά την απόσυρση του Κονκόρντ από την British Airways

και την Air France το 2003, έγραψε η «Telegraph». Σύμφωνα με την Boom, την εταιρεία που σχεδίασε τα εν λόγω αεροπλάνα, τα Overture, όπως ονομάζονται, θα μεταφέρουν 65 έως 80 επιβάτες και θα ταξιδεύουν δύο φορές ταχύτερα από τα περισσότερα εμπορικά αεροσκάφη, με 1,7 mach – περίπου 2.092χλμ. την ώρα.

Ο χρόνος του ταξιδιού μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης θα μειωθεί, έτσι, από τις εξίμισι ώρες στις τρεισήμισι. Η American Airlines, η οποία είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο από άποψη μεγέθους στόλου, δήλωσε ότι πλήρωσε μια προκαταβολή για τα νέα αεροσκάφη, τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν να βγαίνουν από τις γραμμές παραγωγής το 2025. Θα δώσουν στον αερομεταφορέα «ένα νέο, σημαντικό πλεονέκτημα ταχύτητας», σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Latest from Blog