Τουρκία: Φυλάκιση 12 ετών σε Έλληνα πολίτη για κατασκοπεία – «Τον βασάνισαν, υπέγραψε γραμμένη ομολογία» λέει ο γιος του

Σε μια συγκλονιστική μαρτυρία προχώρησε ο γιος ενός Έλληνα πολίτη που καταδικάστηκε από την Τουρκία, με 12 χρόνια φυλάκιση για κατασκοπεία.

Συγκεκριμένα, στον 67χρονο Έλληνα πολίτη, -με καταγωγή από τη Συρία-Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, επιβλήθηκαν συνολικά 12 χρόνια και τρεις μήνες φυλάκισης, καθώς κατηγορείται από την Τουρκία για πολιτική και στρατιωτική κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον γιο του Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, όλα ξεκίνησαν όταν η μητέρα του το 2014 έφυγε στη Ράκα της Συρίας μόνη της, αφήνωντας απλά ένα γράμμα. Ο πατέρας του πήγε στη Συρία για να τη φέρει πίσω. Έτσι, μόλις γύρισε (στην Τουρκία) επικοινώνησαν μαζί του οι αστυνομικοί. Αυτό έγινε μέχρι το 2017, όπου σκοτώθηκε η μητέρα, οπότε ο Αμπάρα δεν ξανα πήγε στη Συρία.

Ο Αμπάρα από το 2017-20 δεν πήγαινε ούτε στην Τουρκία ούτε στη Συρία, σύξφωνα με το γιο του, ενώ το 2020 άρχισε επιχείρηση με χαλιά και μαζί με Έλληνα συνεργάτη το πήγαιναν και έρχονταν στο Γκαζιαντέπ της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, για να αγοράσουν χαλιά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του OPEN, εκεί τους επιτέθηκε μία ομάδα ενόπλων με πολιτικά ρούχα και στη συνέχεια τον συνέλαβαν.

«Οι Τούρκοι τον κατηγορούν για κατασκοπεία κατά της Τουρκίας υπέρ της ΕΥΠ, λόγω της επίσκεψής του στη Συρία, όπου εκεί είχε μιλήσει με κάποιους, αλλά είχε μιλήσει και με ανθρώπους στην Ελλάδα για την κατάσταση στη Συρία», ανέφερε.

Latest from Blog