Τζιν παντελόνι του 1857 ανασύρθηκε από ναυάγιο και πωλήθηκε 114.000 δολάρια (vid)

Ένα παντελόνι, που ανασύρθηκε από ναυάγιο του 1857 και πωλήθηκε για 114.000 δολάρια σε δημοπρασία, θα μπορούσε να είναι μια πρώιμη έκδοση των τζιν της Levi Strauss, αν και ιστορικός της εταιρείας είπε ότι πρόκειται για «εικασίες».
Στην πρόσφατη δημοπρασία του οίκου Holabird Americana παρουσιάστηκαν 270 αντικείμενα, που ανασύρθηκαν από το S.S. Central America, το οποίο ταξίδευε από τον Παναμά στη Νέα Υόρκη, τον Σεπτέμβριο του 1857, όταν βυθίστηκε σε τυφώνα, με 425 επιβαίνοντες.

Το ναυάγιο ανακαλύφθηκε το 1988 στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας και τα δικαιώματα των θησαυρών του, που περιλάμβαναν χιλιάδες κιλά χρυσού, αποτέλεσαν έκτοτε αντικείμενο μιας δικαστικής διαμάχης δεκαετιών.

Το παντελόνι βρέθηκε σε ένα μπαούλο, που ανήκε στον John Dement, βετεράνο του Μεξικανοαμερικανικού Πολέμου από το Όρεγκον. Ήταν υπεύθυνος του εμπορικού καταστήματος της οικογένειάς του και, κατά τη διάρκεια επαγγελματικών ταξιδιών προς αγορά διάφορων προϊόντων, έκανε πολλά θυελλώδη ταξίδια με πλοία, συμπεριλαμβανομένου του S.S. Central America, σύμφωνα με τον κατάλογο της δημοπρασίας.

Το μπαούλο του ανασύρθηκε το 1991 και τα αντικείμενα που υπήρχαν μέσα, τα οποία περιλάμβαναν κάλτσες, νυχτικά και βιβλία, μπόρεσαν να διασωθούν επειδή στο μπαούλο δεν υπήρχε σχεδόν καθόλου οξυγόνο στο εσωτερικό.

Στο μπαούλο, οι επιστήμονες βρήκαν επίσης το παντελόνι εργασίας, το οποίο είναι φτιαγμένο από ένα χοντρό, άγνωστο υλικό και καλυμμένο με μαύρους και καφέ λεκέδες.

Ο οίκος δημοπρασιών σημείωσε ότι το παντελόνι θα μπορούσε να συνδέεται με τον Levi Strauss, επειδή ήταν σημαντικός πωλητής ρούχων και υφασμάτων στη διάρκεια του Gold Rush και έχασε θησαυρό στο ναυάγιο. Επιπλέον διαθέτει τα χαρακτηριστικά πέντε κουμπιά στη θέση του φερμουάρ, που είναι «σχεδόν πανομοιότυπου μεγέθους και στιλ», κάτι που ενισχύει την άποψη ότι ενδεχομένως είναι κατασκευασμένο από ή για τον Levi Strauss.

Ο Levi Strauss και ο συνεργάτης του, Jacob Davis, κατοχύρωσαν με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το πρώτο μοντέρνο μπλουτζίν το 1873- 16 χρόνια μετά τη βύθιση του S.S. Central America.

Latest from Blog